Ako urobiť šťavu z mrazených pomarančov - recept na chutný nápoj

Niektorí môžu byť prekvapení, ale pomaranče sú zmrazené na účel predtým, ako z nich vyrobia šťavu. Môžete sa opýtať - prečo to urobiť? Odpoveď je jednoduchá, po zmrazení kôra pomarančov stráca horkosť, a šťava je oveľa chutnejšie. V receptoch môžete vidieť titulky: "Zo 4 pomarančov - 9 litrov šťavy", to všetko je takmer pravda.

Zložky: pomaranče, cukor Čas do záložiek: Celý rok

Takéto šťavy sa štedro riedia vodou, ale potom sa ochutia cukrom a kyselinou citrónovou. Výhody tejto šťavy sú veľmi pochybné, ale ukazuje sa veľa. Čo potrebujete pre veľkú spoločnosť. Ak však chcete, aby bola prírodná šťava chutná a zdravá, odporúčam dodržiavať tento recept:

  • 4 veľké pomaranče (približne 1 kg);
  • 1 liter pitnej vody;
  • 250 gramov cukru;
  • Chuť kyseliny citrónovej.

Pomaranče dôkladne umyte teplou vodou a kefou. Vypustite ich vriacou vodou a vysušte.

Umiestnite ich do mrazničky cez noc.

Teraz musia pomaranče spolu s kôrou rozomlieť mixér. Rezanie mrazeného pomaranča na kúsky nie je také jednoduché, preto buď počkajte, kým sa samo rozmrazí, alebo ho nútene rozmrazte v mikrovlnnej rúre.

Keďže tu nie je odpad, dostanete presne 1 kg pomarančovej kaše. Nalejte do nej polovicu vody a nechajte ju 30 minút variť.

Zrieďte zvyšnú vodu cukrom. Možno to bude mať trochuzahriať na cukor rozpustený.

Pomarančový džús pretiahnite cez sito a premiešajte so sladkou vodou. Ochutnajte ju, možno budete potrebovať pridať viac vody alebo kyseliny citrónovej?

Gruel zostávajúci po preosievaní pomarančov je tiež užitočný. To je pomarančová kôra, a to stojí za to pridať cukor na to, akonáhle budete mať náplň na koláč, alebo sušienky roll, alebo sa môžete pokúsiť pripraviť oranžové pastilky.

Pozrite si video o tom, ako vyrábať mrazené pomarančové šťavy: