Ako urobiť solené uhorky pre zimu - recept a varenie solené uhorky pre budúce použitie.

Niektorí z nás uprednostňujú čerstvé uhorky alebo šalát z nich, niektoré ako nakladané alebo solené, niektoré nakladané z suda ... a všetci len milujú uhorky. Sú mierne kyslé, nasýtené vôňou korenia a cesnaku, tvrdé a chrumkavé. Je však možné zachovať túto chuť a chuť na zimu. Je to možné a tento recept vám s tým pomôže. Je to celkom jednoduché, ale dáva vám možnosť udržať si všetky vyššie uvedené kvality uhoriek po celý rok.

Zložky: koreň chrenu, listy chrenu, uhorky, horké korenie, soľ, cesnak

Takže musíte vziať čerstvé mladé uhorky, umyť ich a orezať chvosty.

V miske premiešajte 100 g strúhaných koreňov chrenu, trochu nasekanej chrenovej zeleniny a 5-6 nakrájaných strúčikov cesnaku.

Nalejte polovicu tejto zmesi na dno panvice, pridajte niekoľko prsteňov z korenia, vložte uhorky a prikryte zvyšnými koreninami.

V samostatnej nádobe je potrebné pripraviť soľanku na solené uhorky zozbierané na zimu. K tomu pridajte 50 g soli do každého litra vody a varte niekoľko minút. Potom vychladnite, prefiltrujte a nalejte uhorky.

Kravatu zaviažte na gázu a nechajte ju jednoducho 3 - 4 dni v miestnosti.

Potom nalejte všetku tekutinu, priveďte do varu a prefiltrujte.

Ďalej je potrebné dať uhorky do čistých pohárov, naplnených čerstvými koreninami, naliať horúcu uhorku, nechať trochu miesta na vrchole.variť.

Obal so zakrytými viečkami a sterilizujte. Doba sterilizácie pre 3-litrové plechovky - 20 minút a pre liter plechovky - 15 minút.

Cool valcované banky a ukladať.

Takéto uhorky chutia veľmi dobre. Neobsahujú konzervačné látky a sú vhodné pre detské a diétne jedlá. Iba v tomto prípade nie je potrebné pridávať horúce papriky. Varenie solené uhorky na zimu, samozrejme, je problematické, ale výsledok vás nepochybne poteší.