Ako urobiť slabo osolené huby na zimu - jednoduchý recept na zber húb v slane slanom náleve.

Huby sú cenným produktom, ktorý nám príroda dáva na jeseň. Ľahko solené huby, konzervované v slane slanom náleve, varené a konzervované podľa tohto domáceho receptu, budú pre nás užitočné v zime.

Zloženie: voda, huby, kyselina citrónová, soľ

Ako urobiť solené huby na zimu.

Huby sa umyjú vodou, očistené od nečistôt, listov a ihiel. Potom sa varí v osolenej vode, mierne okyslí kyselinou citrónovou. Soľanka by mala obsahovať 10 g soli v 1 litri vody.

Varené huby uvaríme na site a rozdelíme ich do pripravených pohárov a soľanku opäť varíme a znovu zavaríme.

Keďže nepridávame dostatok soli a kyseliny, ničia mikroorganizmy úplne. Preto sa musí sterilizácia zdvojnásobiť. Prvýkrát pri 90 ° C, t.j. s miernym varom 80 až 100 minút. Doba varu závisí od veľkosti plechoviek. Banky musia byť naplnené 1,5 cm pod krkom. Po dokončení prvej sterilizácie sa banky uzatvoria a umiestnia do chladnej miestnosti.

Po 2 dňoch sa huby druhýkrát sterilizujú: teplota - 90 ° C, doba spracovania - 60 - 90 minút. Táto dvojitá sterilizácia môže zničiť všetky zostávajúce baktérie.

Takéto konzervované huby sú mierne solené a môžu sa používať ako čerstvé.

Všetky konzervované huby, najmä tie, ktoré boli po otvorení plechovky sterilizované v slanom náleve, musia byť rýchlo varené a konzumované, pretože sa môžu poškodiť.Pred varením varte v solenej vode po dobu 10-15 minút, aby ste predišli butulizmu. Ochladené varené huby nestrácajú chuť.

Ide o skvelé teplé občerstvenie alebo omáčku. Môžu byť použité pre mnoho receptov. S nimi môžete uvariť výbornú polievku, dusené zemiaky, omáčku, zákusky a mnoho ďalších rôznych jedál.

Chcete sa dozvedieť viac o solených hubách - pozrite si video.