Ako urobiť sádlo doma z bravčového tuku - užitočný domáci recept.

Mnohé ženy v domácnosti si myslia, že dobré sádlo sa môže zohrievať len z čerstvých, vybraných, bravčových masti, ale nie každá gazdinka vie, že z vnútra, obličiek alebo podkožného tuku ošípaných môžete tiež pripraviť voňavé dobré sadlo. Som rád, že sa môžem podeliť o jeden zo spôsobov, ako vykurovať bravčové mäso doma.

Zloženie: voda, mlieko, sadlo, chlieb

Ako urobiť sadlo doma.

Aby sme mohli rozpustiť sádlo podľa nášho domáceho receptu, budeme potrebovať podkožný, vnútorný alebo obličkový tuk ošípaných. Vhodný je aj tuk z mäsa.

Na začiatok potrebujeme znížiť tuk na malé kocky. Robíme to pre pohodlie a rýchlosť tavenia. Pred rezaním som zvyčajne zmraziť trochu tuku. Oveľa ľahšie sa strihajú.

Potom, aby sa krv dostala z nasekaného tuku, je potrebné ju namočiť do studenej vody na 24 až 72 hodín. Počas namáčania musíte vymeniť vodu každých 12 hodín.

Keď je tuk dostatočne nasiaknutý, získa dokonale bielu farbu bez krvných inklúzií.

Ďalej, pripravený na peretaplivaniyu tuku, musíme riadne suché alebo škvrny z vody na to.

Potom je potrebné naliať čistú vodu (jednu tretinu množstva tuku) do hrnca na varenie a pridať 1 hodinu lôžka do vody. jedlá sóda.

Krájaný bravčový tuk sa vloží do nádoby s vodou a sódou.

Slanina sa začína objavovať na povrchu vody po varení. naako sa zdá, je potrebné ju odobrať do samostatnej nádoby pomocou lyžice.

Je možné zbierať bravčovú masť pred tvorbou zlatého krému na vyprážaných škvarkách. Potom by mali byť škvŕnky odstredené v cedníku a nechať ich vychladnúť. Pokiaľ sú teplé, mastnota, ktorá na nich zostane, bude z škvŕn vypustená.

Ďalšou fázou prípravy je odstrániť nepríjemný zápach z roztaveného smaltu. Aby ste to urobili, musíte ho znova ohriať. Počas opätovného tavenia každého kilogramu pripraveného sadla musíte pridať 100 gramov čerstvého mlieka. Smajlíky s mliekom by sa mali ohrievať na nízkej teplote až do okamihu, keď sa mlieko zožltne a klesne na dno. Je veľmi dôležité zabezpečiť, aby zapaľovač nehorel a nepremiešal sa v čase.

Ak stále pretrváva nepríjemný zápach vnútorností, aby sa ho konečne zbavili, musí sa do sadla vrhnúť malé množstvo silne pražených chlebových kôr.

Ďalej, výrobok, ktorý je pripravený a bez zápachu a nečistôt, musí byť zabalený v sterilných nádobách, pokrytý viečkami a skladovaný na chladnom mieste.

Domáce mäso, varené podľa tohto receptu, sa veľmi dobre hodí na vyprážanie rôznych druhov zeleniny a pre mnohých je chutné a toľko ako na fotografii.