Ako urobiť paradajkový džem v talianskom - 2 originálne recepty paradajkovej marmelády z červených a zelených paradajok doma

Pikantné sladkokyslé paradajkové džemy k nám prišli z Talianska, kde môžu premeniť bežné potraviny na niečo úžasné. Paradajkový džem nie je vôbec kečupom, ako by sa dalo myslieť. Je to niečo viac rafinované a magické.

Zložky: zelené paradajky, škorica, citrón, paradajky, cukor (12 ) Záložka Čas: Leto, Jeseň

Recepty na výrobu džemu z paradajok sú masové, ale zvážime len dve hlavné, na základe ktorých si môžete vytvoriť vlastný recept podľa svojich predstáv.

Obsah

  • 1Jam červenej paradajky
  • 2Zelený paradajkový džem

Červená paradajková marmeláda

Na výrobu červených paradajkových džemov sú potrebné zrelé a mäsité paradajky. Pre 1 kg paradajok potrebujeme:

  • Cukor - 500 gr;
  • Šťava z 1 citrónu;
  • Tyčinky zo škorice;
  • Môžete pridať bazalku, hrozienka, rascu a niekoľko kvapiek octu balsamico. Ale všetky korenia podľa vášho vkusu.

Ošúpané rajčiaky. Urobte krížik na paradajkach s ostrým nožom a zalejeme vriacou vodou nad nimi. Po minúte varte vodu a vypustite paradajky v ľadovej vode. Koža sa samo od seba, bez veľkého úsilia.

Nakrájané paradajky nakrájajte na štvrtiny a odstráňte semená. Pre toto a potrebujú mäsité odrody k buničine bolo viac.

Preložte mäso do hrnca, pridajte cukor, citrónovú šťavu, škoricu, premiešajtea nechať vylúhovať 1 hodinu. Počas tejto doby, kyselina opustí, a paradajky bude šťava.

Dajte panvicu s paradajkami na oheň a jednu hodinu uvarte na miernom ohni. Paradajková marmeláda je veľmi hrubá, takže sa môže ľahko spáliť. Dajte si pozor na to a neprestávajte miešať, najmä na konci varenia.

Nalejte džem do pohárov a zatvorte železnými viečkami.

Paradajkový džem dobre znáša teplotu v miestnosti, takže ho môžete uložiť do kuchynskej skrinky.

Zelený paradajkový džem

Zloženie:

  • zelené paradajky - 1 kg;
  • oranžová - 1 ks;
  • citrón - 1 ks;
  • cukor - 600 - 660 gramov;
  • ošúpaný koreň zázvoru - 2 cm.

Na jeseň sa mnoho záhradkárov stretáva so skutočnosťou, že zima už prišla a postele sú plné zelených paradajok. Už a mrazy udrel, a paradajky jasne nemajú čas dozrieť. Vynára sa otázka - čo robiť so zelenými paradajkami? Áno, to isté ako s červenou, to znamená, aby sa zaseklo.

Paradajky umyte a nakrájajte na malé kúsky.

Nie je potrebné odstrániť semená. Strih iba "zadok" a poškodenia, ak nejaké existujú.

Preložte paradajky do hrnca a posypte ich cukrom. Miešajte a nechajte niekoľko hodín, aby paradajky urobili šťavu.

Keď je šťava dosť, pridajte na paradajky strúhaný zázvor a pomarančové a citrónové kúsky.

Panvicu položte na nízke teplo, priveďte do varu a varte 20-30 minút. Potom vyberte panvicu z tepla, zakryte juzakryte kryt a nechajte ho vniknúť dovtedy, kým sa zaseknutý papier úplne nevychladne.

Položte nádobu späť na oheň a za stáleho miešania varte džem, kým nie je pripravený.

Ochota je určená skutočnosťou, že za miešaním zostáva za lyžičkou hlboká brázda a spodná časť panvice je viditeľná.

Zelený paradajkový džem je rovnako dobrý ako červený.

Ďalší recept z ázijských chili jam z paradajok nájdete na videu: