Ako urobiť marhuľový džem - pripravte džem zo sušených marhúľ s kameňmi

Niektorí ľudia nazývajú marhuľové ovocie marhuľové. Sú vždy veľmi malé a je veľmi ťažké ich oddeliť. Ale to je trochu zle. Marhule - to nie je špeciálny druh marhule, a žiadne sušené marhule s kosťou. Najčastejšie sa kompot pripravuje z marhúľ, ale marhuľový džem je veľmi chutný. Je to trochu odlišné od čerstvého marhuľového džemu, ale len k lepšiemu. Je sýtejšia, voňavá, aj keď tmavšia jantárová.

Zloženie: cukor, marhuľa Čas na záložku: Celý rok

Sušené marhule by mali byť dobre nasiaknuté vodou. Dajte ich do hrnca a prikryte studenou vodou, nechajte ich stáť niekoľko hodín, alebo lepšie celú noc.

Odtok. Arm si s malým nožom a znížiť každý marhule, odstránenie kosti. Bohužiaľ, je to nevyhnutné opatrenie. Pri varení džemu z marhúľ s kosťou, s časom začne chuť horká. Čím dlhšie bude džem stáť, tým väčšia bude horkosť.

Ošúpanú marhuľu na váhy odložte a odmerajte jej hmotnosť.

Pre 1 kg čistených a veľmi sušených marhúľ potrebujete 800 gramov cukru a 1 šálku vody.

Složte sušené marhule a cukor v panvici, prikryte vodou a začnite variť na najpokojnejšom ohni Akonáhle sa džem varí, vyberte z neho penu a varte 10 minút.

Dajte jam nabok, nechajte ho vychladnúť a budete sa zaoberať kosťami. Rozbite kosti a odstráňte z nich jadrá. Ak ich pridáte do džemu, získa výrazný mandlearóma. Nemôžete zlomiť všetky kosti, a obmedzená na polovicu, alebo dokonca bez nich. Je to otázka vkusu a vašej túžby.

Ak je džem už studený, pridajte k nemu jadrá a vložte ho do ohňa s vriacou vodou. Po varení varte po dobu najmenej 15 minút, potom umiestnite džem do pohárov s viečkami a pošlite do špajze na zimné skladovanie.

Ako veľmi rýchlo variť marhuľový džem alebo sušené marhule, pozrite sa na video: