Ako urobiť malinový sirup - domáce jednoduchý recept na zimu.

Malinový sirup pripravený na zimu je akýmsi náhradníkom kompótu. Koniec koncov, po otvorení sirupu v zime, môžete doma urobiť chutný a zdravý nápoj, veľmi podobný malinovému kompótu.

Zloženie: kyselina citrónová, malina, cukor Čas do zálohy: Leto

Je pravda, že malinové bobule nebudú, ale na druhej strane je táto skutočnosť pravdepodobnejšia ako mínus. Jedným slovom, odporúčame, aby ste sa snažili tento jednoduchý a dobrý recept na malinový sirup, ktorý sa dá ľahko vyrobiť.

Čo potrebujeme na sirup: 2 kg malín, 2 kg cukru, 8 g kyseliny citrónovej.

Ako si vyrobiť malinový sirup

Rozdrvte pripravené maliny (pomocou mlynčeka na mäso) a prefiltrujte cez dvojitú vrstvu gázy.

Pridajte cukor do výslednej šťavy.

Po úplnom rozpustení cukru sa pridá kyselina citrónová. Dobre varte, odstráňte penu.

Prefiltrujte cez sterilnú gázu, nalejte do nádobiek alebo fliaš, zvinúť a vložiť do miestnosti, v ktorej skladujete všetky svoje prípravky na zimu. Následné ďalšie pasterizačné nádoby /fľaše s malinovým sirupom sa nevyžadujú.

Fotografia. Malinový sirup na zimu

\ t

Ak sa naučíte variť malinový sirup, môžete ho použiť v zime nielen na výrobu domácich nápojov, ale aj na ozdobenie palaciniek, lievikov, dezertov a iných chutných domácich jedál.