Ako urobiť liečivé šťavy z lastovičky na zimu

Celandina sa dlhodobo osvedčila ako účinná pri liečbe mnohých chorôb a tradičná medicína v plnej miere využíva svoje liečivé účinky. Holandská šťava je dosť lacná a dá sa kúpiť v každej lekárni, ale niekedy je kvalita šťavy na pochybách. Tak prečo sa nezávisle pripraviť na zimné šťavy z lastovičky?

Zloženie: alkohol, celandine Čas záložiek: Leto, jeseň

Na získanie šťavy sa používajú všetky časti rastliny, od koreňa po kvety. Ale pred zberom surovín, zásoby s gumovými rukavicami. Koniec koncov, stonky a listy stonky sú veľmi mäkké a šťava z nich sa uvoľní pri najmenšom stlačení. Potom bude veľmi ťažké umyť si ruky.

Koncentrácia liečivých látok je v koreňoch žraloka veľmi vysoká a mnohonásobne prevyšuje množstvo rovnakých látok v kmeni a listoch. Ale nie je nutné extrahovať šťavu len z kôry, je plná predávkovania a otravy.

Tak by sa čerstvo vykopané kríky z kozieho mäsa mali opláchnuť prachom a koreň by sa mal odrezať. Mal by byť dôkladne opláchnutý štetcom.

Vysušte trávu. Nasaďte si rukavice a otočte stonky, listy a koreň cez mlynček na mäso.

Vložte „kašu“ do pohára, zatvorte ju obyčajným plastovým vekom a položte na spodnú poličku chladničky 3-4 dni.

Počas tejto doby šťava vystupuje z poškodenej rastliny a bude ľahšie ju stlačiť.

Opäť používajte gumové rukavice ažmýkať žerucha šťavy cez tenká. Nenechajte upchať korok, musíte fermentovať šťavu. Čistú šťavu vypustite do pohára alebo fľaše a na krk položte gumovú rukavicu alebo bradavku v závislosti od balenia.

Dajte šťavu na teplé, tmavé miesto, kde by mala byť fermentovaná. V závislosti od teploty miestnosti môže fermentácia trvať 6 dní až 2 týždne.

Po skončení kvasenia sa šťava z lastovičky považuje za pripravenú. V čistej forme a na chladnom mieste sa šťava z lastovičky skladuje 6 mesiacov. Ak chcete zvýšiť trvanlivosť, rozrieďte šťavu alkoholom alebo vodkou, v pomere 4 diely šťavy: 1 diel alkoholu. Teda šťava z lastovičky sa môže skladovať až tri roky.

Sviečkovité, môžete tiež suché.

Ako si vyrobiť šťavu z kozinskej trávy, pozri video: