Ako urobiť kandizované tekvica doma

Domáce tekvicové cukríky sú chutné a zdravé. Koniec koncov, tekvica obsahuje veľké množstvo mikroelementov a najmä je užitočná pre ľudí, ktorí majú problémy s črevami a trávením. Má tiež dobrý účinok na obličky, na ich očistenie a na ľudí s anémiou z nedostatku železa.

Zložky: orech, med, cukor, práškový cukor, tekvica Záložka Čas: Zima, Jeseň

Kandizované tekvice sa dajú ľahko pripraviť doma. Pomocou tohto jednoduchého receptu s fotografiou môžete dlhodobo uložiť všetky užitočné vlastnosti tekvice a pripraviť si vynikajúcu pochúťku pre deti i dospelých.

Zloženie:

tekvica - 1 kus (najlepšie je vybrať si dlhú tekvicu, z ktorej je vhodnejšie rezať aj polkruhové rezy);

cukor - 100 gramov na 1 kg tekvice;

cukor - 3 lyžičky;

med - 1 lyžička. ;

vlašské orechy - 1 lyžička.

Ako variť tekvicové cukríky v elektrickej sušičke

Po začatí varenia, umyte tekvicu, šúpeme, nakrájame ovocie na polovicu, odstránime semená z dužiny a nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm.

Nakrájané tekvice vložte do hrnca a prikryte cukrom.

Počkajte, kým sa nevytvorí šťava.

Priveďte do varu a varte na miernom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí. Trvá to asi 20 minút.

Zlikvidujte kúsky v cedníku a nechajte ich vychladnúť.

Zbaliť tekvica uvarená v sirupe v rolkáchalebo v iných požadovaných formách a vložiť ich do elektrickej sušičky v jednej vrstve.

Vysušte 6-8 hodín až do úplného vysušenia. Čas sušenia závisí od výkonu zariadenia.

Po vysušení, posypeme tekvicové cukríky s práškovým cukrom (ak sú pre dlhodobé skladovanie) alebo zalejeme medom a posypeme orechmi (ak máte v pláne jesť rýchlo). Ako môžete vidieť na mojej fotografii, dnes som urobil kandizované ovocie v cukríku.

Pripravené tekvicové kandizované ovocie skladujte v tesne uzavretých nádobách. Na skladovanie sa tiež zmestia vrecia s veľmi hustou tkaninou, papier, ktorý musí byť pevne uviazaný, aby sa zabránilo vniknutiu vlhkosti a škodcov. Dobré pre vás sladkosti! Bon appetit.