Ako urobiť jahodový džem z Victoria na zimu: recept na varenie doma

Po prvé, musíte sa rozhodnúť, čo je "Victoria"? V skutočnosti je to všeobecný názov pre všetky odrody skorých jahôd a jahôd.

Včasné odrody majú výraznú chuť a arómu. Preto je také dôležité, aby ste to nezkazili a zachovali všetky tieto vlastnosti na zimu. Keď v zime otvoríte plechovku jahodového džemu, vôňa jahôd okamžite priláka celý dom z ich izieb.

Zloženie: jahody, cukor, citrónová šťava Čas záložiek: Leto

Poďme sa pozrieť na niektoré jednoduché recepty na výrobu jahodového džemu z Victoria.

Obsah

  • 1Jednoduchý recept na výrobu džemu z skorých jahôd v pomalom hrnci
  • 2Jem z Viktórie na zimu

Jednoduchý recept na výrobu džemu z skorých jahôd v pomalom hrnci

Zloženie:

  • 1 kg jahôd;
  • 700 gr. cukor.

Jahody sa umyjú, stonka sa odstráni a rozdrví sa mixérom alebo drevenou buničinou.

Nalejte zmes do misy s viacerými kolónkami a pridajte všetok cukor. Zapnite kalenie na 30 minút a zaseknutie je pripravené.

Džem z Viktórie na zimu

Zloženie:

  • 1 kg jahôd;
  • 1 kg cukru.

„Viktóriu“ je potrebné veľmi rýchlo umývať a čistiť, inak bobule zbierajú vodu a lezú preč. A to nie je len škaredé. Jahody vo vode okamžite strácajú šťavu, a tým aj chuť. Je lepšie umyť jahody v malých sériách, takžebol vo vode najviac 3-5 minút.

Rozdrviť jahody mixérom alebo tolkushkoy, pridať cukor a dať panvicu na oheň.

Priveďte jahody do varu a odstráňte penu. Po 5 minútach, po varení, vyberte panvicu z pece, prikryte vekom a nechajte úplne vychladnúť.

Znovu položte panvicu na sporák a varte na miernom ohni po dobu ďalších 10 minút a znova ju vyberte z pece.

Takéto medzery sú potrebné na stabilizáciu cukru a varných bobúľ. Ak sa jahodový džem varí okamžite po dobu 30 minút, potom tam nebude stopa vitamínov, rovnako ako čerstvé arómy.

Po tretíkrát priviesť džem do varu a po 10 minútach je džem pripravený a môže byť rozložený na banky.

Tak, aby jahodový džem počas varenia nestmavol a zostal na rovnakej jasne červenej farbe, na začiatku varenia musíte do neho pridať šťavu jedného citróna.

Je lepšie držať jahodový džem na chladnom mieste, ale pri izbovej teplote môže stáť 4-5 mesiacov. Na chladnom mieste sa doba použiteľnosti zvýši 3-krát.

Navrhujem vidieť recept na rýchle varenie jahodového džemu z Victoria: