Ako urobiť džem z hrozna - recept na výrobu lahodnej hroznovej marmelády doma na zimu

Hroznová marmeláda sa vyrába pomerne ľahko. Vzhľad je to priesvitná hmota podobná želé, s veľmi jemnou vôňou a chuťou. Ak chcete dať "zdôrazňuje" hroznového džemu, je pripravený s kožou, ale bez kameňov. Znie to trochu zvláštne, ale v skutočnosti to nie je vôbec ťažké. Hrozno s kôrou má intenzívnejšiu farbu a je v koži, ktorá obsahuje veľa vitamínov, ktoré by nemali byť odhodené.

Zloženie: hrozno, cukor Čas do záložiek: Leto, jeseň
Začnime, možno. Na prípravu džemu z hrozna je lepšie vziať veľké hrozno tmavých odrôd. Codreanca "," Lydia "," Moldavsko "a tak ďalej.

Opláchnite hrozno, vyberte bobule z konárov a odstráňte kožu. Nebojte sa, nie je to ťažké. Odtrhnite hrozno z vetvičiek a jemne zatlačte prstami.

Ak je hrozno zrelé, potom sa stred okamžite vyskočí spolu so semenami.

Vložte dužinu hrozna na panvicu a varte 10 minút. Tento čas je dosť na to, aby sa bobule varili a kosti sa ľahko pohybovali.

S použitím cedidla alebo sita oddeľte hroznové semená od objemu.

Vypustite šťavu na panvici, pridajte k nim hroznové šupky a hneď uvidíte, ako sa zasekne krásna jasná farba.

Varte hroznovú šťavu a ošúpajte asi 10 minút, potom pridajte cukor.

Pomer cukru je zvyčajne 1: 1, ale ak sú hroznodosť sladké, množstvo cukru môže byť znížené.

Vmiešajte do džemu tak, aby cukor nehorel. Po pridaní cukru sa hmota zahusťuje tesne pred očami a do 10 minút si môžete prečítať varenie a položiť hroznový džem na plechovky.

Hrozno podlieha fermentácii aj pri takomto tepelnom spracovaní. Preto je lepšie ho uchovávať na chladnom mieste, nie dlhšom ako 10 mesiacov.

Ak sa nechcete hádať s kožami, pripravte hroznový džem podľa nasledujúceho video receptu: