Ako urobiť džem z hot chili peppers doma: originálny recept na horenie džemu

Paprikový džem je vyrobený zo zmesi chilli papričiek (korenenej) a bulharskej. A môžete zmeniť pomer týchto dvoch papriiek, aby ste dosiahli ostrejšie alebo „mäkké“ zaseknutie. Cukor, ktorý je súčasťou marmelády, zháša horkosť a robí sladkú a kyslú pálivú marmeládu nevyhnutnú pre nugety, syry a mäsové jedlá.

Zloženie: bulharské korenie, chilli, cukor, ocot Čas na záložku: Leto, Jeseň

Každá gazdinka si pripraví vlastný recept na korenie a ja vám predstavím jeden z týchto receptov. Je to veľmi jednoduché, čo nemožno povedať o chuti džemu.

Zloženie:

  • Pepper -1 kg;
  • 750 g - bulharský;
  • 250 gr - hot chilli papričiek;
  • Cukor - 1 kg;
  • Jablkový ocot alebo citrónová šťava - 50 gr.

Bulharské korenie je lepšie vziať červené a mäsité. Koniec koncov, je to potrebné pre objem, av tenkostennom korení jeden kôra. Farba v zásade nemá vplyv na chuť, ale ak chcete červený džem, potom je lepšie vziať červenú papriku. Žltá paprika robí pomarančový džem.

Nasaďte si rukavice, keď čistíte chilli papričky. Je veľmi ostrý a má sa s ním zaobchádzať veľmi opatrne.

Odlúpnite stonku, semeno a nakrájajte.

Papier môžete okamžite rozdrviť v mixéri alebo neskôr, keď je vypustený.

Preložte celé korenie v panvici s hustým dnom, nalejte ocot, pár polievkových lyžíc vody, prikryte hrniec a dajte dusené mäso na najtichší oheň.

Príležitostnepremiešajte korenie a varte, kým nebude mäkké.

Teraz, keď ste to predtým neurobili, musíte nasekať korenie. Je lepšie mletie korenia cez sito. Takže odstráňte semená, ak ste ich omylom vynechali a tvrdé časti kože.

Znova nakrájajte paprikové pyré v tom istom tenkostennom hrnci, pridajte cukor, premiešajte a duste korenie po dobu 30-40 minút na veľmi malom ohni.

Pepper jam môže byť právom považovaný za zimný zber. Ak ho hodíte do sterilizovaných pohárov a vložíte ho do špajze, môže stáť až 2 roky bez zmeny chuti. Kedykoľvek môžete otvoriť pohár horúceho džemu a predstaviť svojim hosťom „Chef dish“. A nikto nepochybuje, že je to od šéfkuchára elitnej reštaurácie.

Ďalší skvelý recept na výrobu paprikového džemu nájdete na videu: