Ako urobiť džem z cukety: tri spôsoby zberu squashového džemu na zimu doma

Cuketa je skutočne všestranná zelenina. Pri konzervovaní pridajte soľ a ocot - dostanete perfektný pokrm na jedlo a ak ho posypete cukrom - nádherný dezert. Cena cukety uprostred letnej sezóny je jednoducho smiešne. Prípravky môžu byť naskrutkované. Dnes sa budeme rozprávať o sladkom dezerte - cukárskom džeme. Toto jedlo je iné ako džem a džem jemnejšia homogénna konzistencia a výrazná hrúbka.

Zloženie: pomaranč, voda, cuketa, citrón, cukor Záložka Čas: Celý rok

Obsah

  • 1Výber zeleniny a jej príprava
  • 2Tri spôsoby ako urobiť squashový džem
    • 2.1Jam z cukety cuketa
    • 2.2Z krájanej zeleniny
    • 2.3Rýchly recept s pridanou vodou
  • 3Skladovateľnosť polotovarov
  • \ t

Výber zeleniny a jej príprava

\ t

Na džem sa môže použiť akákoľvek odroda tejto plodiny. Tiež nezáleží na veku ovocia. Chuť hotového pokrmu netrpí. Mladé exempláre nie je možné očistiť od pokožky a semien, toto je pravdepodobne jediné plus použitie mladých zvierat. Dospelá zarastená cuketa bude musieť šupku a bez semien a vnútorných vlákien.

Ak je vaším cieľom získať jednotný elastický džem, potom odstráňte kožu z cukety akejkoľvek veľkosti. Je to veľmivhodné urobiť špeciálny nôž škrabky. Semená sú odstránené lyžičkou, rezanie ovocia pozdĺž na polovicu.

V konečnom štádiu sú určené formou rezania. Squash je možné strúhať, prechádzať cez malý rošt na mlynček na mäso alebo jednoducho narezať na kocky. Rôzne spôsoby mletia zucchini naznačujú rôzne možnosti výroby džemu. O tomto a hovoriť ďalej.

Tri spôsoby ako urobiť squashový džem

Jam z squash zucchini

kilogram mletej cukety sa posúva cez mlynček na mäso alebo strúhadlo cez strúhadlo. V tomto prípade prvá možnosť brúsenia výrazne šetrí vaše nervy a čas. Gruel so šťavou nalial 200 gramov cukru, zmiešal a zapálil. Potom, čo produkt varí, je lepšie neodchýliť sa ďaleko od dosky, a neustále miešať sochory lyžičkou. Varené zeleninové pyré s cukrom bude asi 20 minút.

Kým cuketa je varená, sú zapojené do chuti jedného veľkého citróna. Pred jej odstránením sa ovocie dôkladne umyje a naplní vriacou vodou. Odlúpnite šupku jemným strúhadlom alebo nožom. Aby sa predišlo veľkým škvrnám kože v hotovom džemu, kôra sa rozomieľa mixérom na jednotnú suspenziu.

Citrónová dužina sa lisuje lisom alebo prechádza cez odšťavovač, pričom sa extrahuje maximálne množstvo citrónovej šťavy.

K zmäkčenej hmotnosti squashu sa pridá kôra, šťava a druhá polovica granulovaného cukru (600 gramov). Jam môže klesať. Urobte to za stáleho miešaniapočas 30 až 40 minút. Pripravené jam silne "pľuvne", takže musíte byť tak opatrní, ako je to možné.

Z krájanej zeleniny

\ t

kilogram cukety sa nakrája na kocky 1,5-2 cm. Rezanie 300 gramov cukru sa vyleje, mieša a nechá sa 4 až 5 hodín pri teplote miestnosti, aby sa oddelila šťava. Aby bol proces rýchlejší, cuketa sa počas tejto doby niekoľkokrát mieša.

Keď je šťava takmer úplne prekrytá rezom, môžete pokračovať v varení džemu. Hmota na oheň a variť vo vlastnej šťave 20-25 minút. Mäkký zucchini punch mixér do hladka. Kilogram hlavného produktu sa zmení na pastovitú pastu v doslova 5-7 minútach.

Potom sa cuketa naplní kilogramom cukru a šťavou jedného veľkého pomaranča. Osobitná pozornosť by sa mala venovať zberu pomarančovej šťavy, ktorá jej bráni dostať kamene.

Uvarte varenie na minimálnom ohni 50 minút. Po dosiahnutí požadovanej hustoty sa požiar vypne a dezert sa balí do sterilných nádob.

Kanál INDIA AYURVEDA sa s vami podelí o informácie o výbere zeleninového džemu

Rýchly recept s pridanou vodou

Keď sa blíži čas, môžete použiť metódu express. Cuketa, 1,5 kg, nakrájame na kocky, dáme do hrnca a poleme vodu. Rezanie variť po dobu štvrť hodiny cez stredné teplo, a potom kúsky zeleniny sú ulovené s drážkou lyžice a dať do samostatnej misy. Squash môže byťpoužiť na varenie polievky, takže je lepšie, aby ste ju nevylievali.

Varené rezy z cukety sa dierujú mixérom a potom sa naplnia cukrom a citrusovou šťavou. Môžete použiť citrónovo-oranžovú zmes. Na takýto objem zeleniny bude potrebovať 1,2 kilogramu cukru a jedného stredne veľkého ovocia.

Voňavá sladká hmota sa vloží na oheň a varí sa asi 20 minút, v zelenine nie je veľa tekutiny, zostáva na panvici, takže džem je pripravený oveľa rýchlejšie.

Skladovateľnosť polotovarov

Zeleninový džem zo squashu pri zachovaní sterility nádoby sa môže skladovať na chladnom tienenom mieste až 1,5 roka, ale najlepšie je použiť konzervované potraviny až do nástupu novej vegetačnej sezóny.