Ako urobiť domáce šťouchané broskyne - všetky tajomstvá varenia broskyňové pyré

Úplne pravda, jedno z najchutnejších letných plodov možno považovať za broskyňu. Má jemnú šťavnatú dužinu a jemnú príjemnú arómu. Plody môžu byť podávané aj deťom od 7 mesiacov vo forme zemiakovej kaše ako prvej doplnkovej stravy. Broskyňové pyré sa môžu variť s čerstvým ovocím a okamžite sa jesť, alebo sa môžete pripraviť na budúce použitie. Urobte si to, a to zaberie veľa času.

Zloženie: voda, broskyňa Čas záložiek: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Ako si vybrať ovocie na výrobu zemiakovej kaše
  • 2Ako urobiť zemiakovú kašu z broskýňovej kaše pre deti
  • 3Ako urobiť kašu broskyne na zimu
  • 4Broskyňové pyré v mikrovlnnej rúre

Ako si vybrať ovocie na rmutovanie

Ovocie si vyberajú zrelé, ešte lepšie dozrievajú. Pri stlačení by mali byť mäkké. Na tento účel nie sú vhodné zhnité a nezrelé plody. Bolo by ideálne, keby sa broskyne pestovali doma alebo kúpili v sezóne od dôveryhodných dodávateľov. Tam je vysoká pravdepodobnosť, že ovocie budú ošetrené chemikáliami, ak si ich kúpite mimo sezóny. Z nich dostanete oveľa viac škody ako úžitku. Je lepšie vyhnúť sa takémuto nákupu, alebo ak naozaj chcete, potom nedajte malým deťom.

Ako vyrobiť broskyňové pyré pre bábätká

Vybrané plody sa musia najprv dôkladne umyť. Potom odlúpnite. Aby to bolo ľahké, dajte ovocievriacou vodou asi 30-40 sekúnd.

Potom ich preneste 2 - 3 minúty do ľadovej vody. Po takýchto manipuláciách sa šupka ľahko oddelí. Oddeľte mäso od kameňa, nakrájajte na kúsky. Preneste ich do hlbokej misky a rozšľahajte v mixéri.

V neprítomnosti miešača sa buničina môže preosiať cez jemné sito.

V prípade potreby pridajte mierne navarenú vodu na požadovanú konzistenciu. Doba skladovania hotového detského pyré je 24 hodín v chladničke.

Ako vyrobiť broskyňové pyré na zimu

Pri zrelých broskyniach odstráňte kožu, oddelenú od kameňa, a sekte. Pridajte do hrnca pridaním vody. Varte 10 minút. Mletie akýmkoľvek spôsobom: prejsť cez sito, mletie cez mlynček na mäso, alebo poraziť mixérom. Potom znovu zapnite oheň, varte 10-15 minút.

Rozvarte horúce broskyňové pyré do pripravených sterilizovaných nádob, navinúť kovovými viečkami. Skladujte na chladnom tmavom mieste. Skladovacia pivnica dokonale zapadá.

Broskyňové pyré v mikrovlnnej rúre

Na čo najrýchlejšie prípravu ovocného pyré použite mikrovlnnú rúru. To by malo umyť ovocie, rezané broskyne na polovicu, dať znížiť na tanier. Umiestnite riad do mikrovlnnej rúry, varte pri maximálnom výkone 1,5-2 minúty. Odstráňte kožu z ovocia, rozomlieť v mixéri. V chladničke môžete uchovávať maximálne dva dni.

Murárske pyré z muriva vyrobené samostatne bude chutné a zdravé.pochúťka pre dospelých a deti. To môže byť pridaný do dezertov, náplne do koláčov, aby sa vrstva na tortu. Miska ide dobre s tvarohom, sušienkami, jogurtom a zmrzlinou.