Ako urobiť citrónovú kôru doma - jednoduchý recept na odstránenie kôry.

Prospešné vlastnosti a úžasná vôňa citrónovej kôry vysvetľujú jej popularitu a široké použitie vo varení. Ale ako odstrániť citrónovú kôru a nie každá hosteska vie správne a ľahko. A varenie doma je veľmi jednoduché. O varení chuť doma bude diskutovať v tomto recepte.

Zloženie: Lemon

A tak zdravá a voňavá citrónová kôra - ako ju urobiť doma?

Začneme s prípravou chuti, samozrejme s tým, že moje citróny sú ošetrené vriacou vodou. Liečba s vriacou vodou je potrebná na uľahčenie odstraňovania kôry.

Ďalej vysušte a odrežte tenkú žltú vrchnú vrstvu ostrým nožom. Nôž pre chuť môže byť obyčajný a môžete použiť tzv. Univerzálny nôž na zeleninu a ovocie. potom sa vrchná vrstva odstráni riedidlom. Pamätajte, že biele mäso pod tenkou žltou vrstvou už nie je považované za šupku.

Vystrihnite vrstvu citrónovo jemne narezaného, ​​položte ju s jedinou vrstvou na rovný povrch a vysušte na vzduchu 2-3 dni, otočte ju, až kým neschne a nestane sa krehkým.

Potom mletie v mlyne alebo drvenie v mažiari do stavu prášku.

Môžete však odstrániť citrón z citróna iným spôsobom. Začneme s prípravou tak, ako sme opísali vyššie, ale po vyschnutí citrónov treba tenkú žltú vrstvu jednoducho rozotrieť na strúhadle. V tomto prípade budete mať drvené chuť. To je potrebné len vysušiť a odložiť na uskladnenie.

SuchéCitrónová kôra zložená v sklenených nádobách a pevne zatvorte viečka. Tak to môže byť uložený na veľmi dlhú dobu v skrini alebo špajzu.

Ako vidíte, recept je celkom jednoduchý a príprava nadšenia trvá veľmi málo času.