Ako urobiť čierne ríbezle pyré: lahodný domáci recept na zimu.

Aké sú možnosti zberu čiernych ríbezlí v zime? Jam, džem - to je príliš banálne, a nie každý má rád, že s tepelným spracovaním väčšina vitamínov zmizne. Zmraziť celý? Môžete, ale potom čo s tým robiť? A čo keď urobíte zemiakovú kašu a zmrazíme ju? Trvá veľa miesta a zemiaková kaša je sama o sebe hotový dezert. Skúsme to?

Zloženie: cukor, čierne ríbezle Čas na záložku: Leto

Obíďte ríbezle, odstráňte listy, vetvičky a umyte plody.

Nalejte čierne ríbezle do hrnca, posypte cukrom a premiešajte, aby ríbezle nalial šťavu.

Aby sa rybízové ​​pyré nestali príliš klonujúcimi, vezmite polovicu cukru menej ako bobule, to znamená, že na 1 kg bobúľ potrebujete 0,5 kg cukru.

Umiestnite nádobu na oheň a nepretržite miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Dlhé časy nestojí za varenie, 5 minút stačí na zjemnenie plodov a cukru.

Zatiaľ čo bobule sú horúce, brúste ich cez jemné sito. To nie je nutné, ale v niektorých dezertoch budú zasahovať kúsky kože a semien.

To je všetko, pyré z čiernych ríbezlí je pripravené. Môžete ho naliať do plastových krabíc a dať do mrazničky.

Jedná sa o hotovú ovocnú zmrzlinu, ktorú možno konzumovať hneď, ako zamrzne, alebo čakať do zimy. Trvanlivosť v mrazničke ovocné pyré dosťdlho, a nebojte sa zásobiť na tento lahodný a zdravý dezert.

Ak sa vám zdá, že chuť čierneho ríbezla je pre vás príliš krutá, môžete ju zriediť krémovým jogurtom alebo kefirom a tiež zmraziť v porciovaných plechovkách.

Ďalšou možnosťou je, ako môžete zmraziť pyré z čiernych ríbezlí na zimu, pozri video: