Ako urobiť cibuľovú marmeládu: lahodnú receptúru na cibuľový cukrík

Cibuľovú marmeládu alebo zákusok pripisujú Talianom a Francúzom. Nebudeme zisťovať, kto vymyslel to variť cibuľovú marmeládu, ale jednoducho sa pripraviť a vychutnať si túto výnimočnú chuť.

Zloženie: víno, cibuľa, med, koreniny, ocot Záložka Čas: Celý rok

Na prípravu cibuľového džemu sú potrebné červené cibule alebo biele odrody - majú menšiu horkosť.

Pripravte zložky na cibuľovú marmeládu:

  • 500 g cibule;
  • 150 g dezertného vína (červená pre červenú cibuľu a biele, pre biele odrody cibule);
  • 25 g masla;
  • 4 polievkové lyžice tekutého medu alebo cukru;
  • 2 polievkové lyžice. lyžica balzamikového alebo jablčného octu;
  • 0,5 tsp suchých talianskych bylín;
  • Soľ, korenie, hrozienka - podľa chuti.

Cibuľu odlúpnite z šupky a nakrájajte na krúžky alebo polkruhy.

Cibuľu smažíme na masle, na veľmi nízkom teple, aby sa stala priehľadnou, ale v žiadnom prípade nespáli.

Pridajte med. Cibuľu premiešame, aby dobre varila s medom a mierne karamelizovala.

Nalejte oct a víno do panvice.

Akonáhle sa zmes varí, položte panvicu na krájač tak, aby sa jam sotva varil.

Korenie, soľ a korenie. Panvicu prikryjeme vekom a cibuľu dusíme asi 15-20 minút. Počas tejto doby, cibulové krúžky namočiť víno-med chuť a získať neuveriteľnú arómu.

Cibuľovú nádobu skladujte v tesne uzavretých nádobách v chladničke. Nikto ešte nedokázal definovať trvanlivosť, pretože ho niekoľko dní po príprave jedli.

Cibuľovina je nádherne ladená s mäsom, rybami a pečeňou. Okrem toho môžu jednoducho šíriť toast, a jednoduché potraviny, ako je toastový chlieb a cibuľa jam bude váš deň neobvyklé a trochu francúzsky.

Pozrite si video o tom, ako vyrobiť červenú cibuľu a víno: