Ako urobiť čerešňový džem - 3 recepty vtáčej marmelády na zimu

Pre mňa začína jar, keď vták čerešňa kvitne. Sladká a omamná vôňa vtáka sa ťažko zamieňa s niečím, točí hlavu a vôňu jari. Bohužiaľ, čerešňový kvet netrvá dlho a jeho vôňa je odnášaná vetrom, ale časť zostáva v bobuliach. Ak milujete jar a vynecháte túto sviežosť, navrhujem vám niekoľko receptov na čerešňový džem.

Zloženie: cukor, čerešňa vtáčia Čas do záložky: Pružina

Obsah

  • 1Celý čierny čerešňový džem
  • 2Pure Bird Jam s kosťou
  • 3Surový vtáčik Jam - recept bez varenia

Celočierny čerešňový džem

\ t

Čučoriedky by sa mali umyť a triediť. Odstráňte stonku a listy. Sušenie bobúľ nestojí za to. To je extra práca, a niekoľko kvapiek vody nebude bolieť.

Na 1 kg bobúľ čerešní:

  • 1 kg cukru;
  • 100 g. voda.

Varte sirup z cukru a vody. Keď je cukor úplne rozpustený, nalejte bobule do sirupu a panvicu vyberte zo sporáka. Nechajte bobule stáť a nechať šťavu. Lžíce lepšie nemiešať, aby nedošlo k poškodeniu bobúľ, lepšie pretrepte a otočte panvicu.

Keď je sirup úplne chladný, dajte panvicu na oheň a jednu hodinu varte na veľmi malom ohni.

Džbán z čistého vtáka

  • 1 kg čerešne vtákov;
  • 1 kg cukru.

Jam,varené týmto spôsobom, chutí ako marcipán. Má krémovú textúru a je vhodný na plnenie koláčov alebo iných jemných dezertov.

Ako vždy, bobule sa musia zbierať a čistiť od odpadu. Umyte bobule ich vložením do cedníka a nechajte ich odtiecť. Čím menej vody, tým lepšie.

Otáčajte bobule do mlynčeka na mäso spolu s kosťami 3-4 krát. Mixér sa s tým nedokáže vyrovnať, už mnohokrát bol testovaný.

Nalejte čiernu čerešňu s cukrom a dobre premiešajte. Nechajte túto „kašu“ stáť jednu hodinu a len potom môžete panvicu položiť na jamku.

Požiar by mal byť minimálny a džem by sa mal sotva variť aspoň hodinu. Potom môžete rozložiť džem v sterilných nádobách a poslať ho do skrine na uskladnenie.

Jam - surový čerešňový vták - recept bez varenia

Jam bez varenia šetrí väčšinu vitamínov a chuti. Ale jeho skladovateľnosť, aj v chladničke, nepresahuje 6 mesiacov. Ale je to jeden z najobľúbenejších druhov džemu.

Na 1 kg čerešne vtákov:

  • 2 kg cukru.

Podobne ako v predchádzajúcom recepte by ste mali 3 - 4-krát prevrátiť bobule čerešní cez mlynček na mäso.

Pridajte cukor a dobre premiešajte. Nechajte jamku stáť 1-2 hodiny pri izbovej teplote, znova premiešajte a môžeme predpokladať, že je zaseknutý.

Umiestnite ju do čistých a suchých pohárov s viečkami a chladničkou.

mnohýchobáva sa, že kosti kostí obsahujú alkaloidy, ktoré sa v ľudskom tele premieňajú na jedovatú kyselinu prusovú. Áno, to je pravda. Ale aby ste sa otrávili kyselinou kyanovodíkovou, musíte v jednom sedení jesť liter džemu s jamkami. Potom môžete pociťovať mierne známky otravy.

Ako urobiť čierny čerešňový džem, pozrite sa na video: