Ako urobiť broskyňový sirup doma - lahodný broskyňový sirup s vlastnými rukami

Z voňavé broskyne, aby vynikajúce domáce prípravky. Dnes ponúkame možnosť hovoriť o spôsoboch varenia jedného z nich - sirupu. Broskvový sirup si šéfkuchári veľmi cenia a používajú sa na mazanie koláčov a iných pečív. Je to tiež jedna z najobľúbenejších zložiek rôznych koktailov a plnidiel na zmrzlinu. Domáce sirup si môžete vychutnať na palacinky alebo na jeho základe pripraviť nealkoholický nápoj na báze minerálnej vody.

Zloženie: voda, broskyne, cukor Čas záložiek: Jeseň

Obsah

  • 1Príprava broskýň
  • 2Recepty na domáci broskyňový sirup
    • 2.1Metóda č. 1 - Klasická verzia prípravy priehľadného sirupu
    • 2.2Číslo metódy 2 - Jednoduchá a rýchla možnosť
    • 2.3Metóda č. 3 - Sirup s mandľami
  • 3Ako skladovať broskyňový sirup

Príprava broskýň

\ t

Broskyne, bez ohľadu na to, či sa zbierajú v ich sadoch alebo kúpia na trhu, sa musia starostlivo umyť. Na vrchole ovocia utrite uteráky alebo im nechajte čas uschnúť sami. Plody sú narezané na polovicu a extrahované z kostí.

Recepty na domáci broskyňový sirup

Metóda 1 - Klasická verzia prípravy priehľadného sirupu

Táto metóda varenia je dosť časovo náročná, alekonečný produkt je získaný čo najtransparentnejším s krásnou jantárovou farbou.

Jeden kilogram zrelých broskýň sa zbaví semien a narezie na plátky. Každé ovocie možno jednoducho rozdeliť na 8 častí. V samostatnej miske sa cukrový sirup pripravuje z 1 litra vody a 800 gramov cukru. Pred položením ovocného rezu sa sirup 10 minút varí. Pena, ktorá sa vytvorí na povrchu, sa jemne odstráni lyžicou. Broskyne vložte do mierne zahustenej vriacej hmoty a tekutinu priveďte do varu. Akonáhle sirup opäť varí, oheň sa vypne a hmota sa nechá úplne vychladnúť pod vekom. Po 10 až 12 hodinách pokračuje sirup. Ovocie sa šíri na cedník alebo sito a kvapalina sa privedie do varu. Vo vriacej vode znova položte broskyne, priveďte do varu a vypnite oheň znova. Postup sa teda opakuje štyrikrát. Teplý cukrový sirup čerpá z kúskov ovocia maximálne množstvo aromatických látok.

Z hotového sirupu odstráňte broskyňové rezy a hmotu prefiltrujte cez gázu, zloženú v 4-5 vrstvách. Pred balením do sterilných fliaš sa sirup udržiava na ohni ďalších 5 minút.

Môžete si ozdobiť akékoľvek cukrovinky alebo sladké dezertné jedlá kúskami ovocia, ktoré zostali po varení sirupu.

Sergej Lukanov na svojom kanáli „Muži v kuchyni!“ Pozýva vás, aby ste sa zoznámili s receptom na zimnú prípravu plátkov broskýň v sirupe

Metóda 2 - Jednoduchá a rýchla možnosť

Kilogram zreléhoovocie spolu s kožou sa rozomelie pomocou kombajnu alebo sa nechá prejsť cez mlynček na mäso. Pyré sa naleje 500 g cukru, mieša sa a nechá sa stáť 2 až 3 hodiny. Počas tejto doby bude ovocie produkovať šťavu. K hlavným produktom sa pridá 500 mililitrov vody, aby sa hmota ľahšie filtrovala cez jemné sito alebo gázu. Výsledná hustá šťava sa pridá do cukrového sirupu, ktorý sa varí použitím vyššie opísanej technológie 500 g cukru a 500 ml vody. Peach dezert sa varí 20 minút a naleje sa do plechoviek.

Výsledkom sirupu pripraveného podľa tohto receptu je veľmi jasná nasýtená farba. V priebehu času sa buničina vyzráža, takže pred použitím sa fľaše sirupu dôkladne pretrepú.

Metóda č. 3 - Sirup s mandľami

Ovocie, 1 kilogram, umyté a vypustené zo semien. Buničina je akýmkoľvek spôsobom rozdrvená. Môžete jednoducho hnetiť s vidličkou alebo nakrájame na malé kocky s nožom, ale najjednoduchší spôsob je nakrájať broskyne mixérom. Kosti, ktoré boli extrahované z ovocia, sú očistené a vnútro je jemne rozdrvené nožom alebo kladivom. Do broskýň sa pridajú drvené jadrá. Všetky prísady zaspávajú so 700 gramami cukru a umožňujú im vylúhovať 3 až 4 hodiny. Potom sa pridá 800 mililitrov vody do voňavej sladkej hmoty, všetko sa dôkladne premieša a nechá sa stáť ďalších 40-50 minút.

Na získanie broskyňového sirupu sa hmota nechá prejsť jemným sitom pokrytým flanelom alebo niekoľkými vrstvami gázovej tkaniny. Čistená kvapalina sa vloží do ohňa avarte 20 minút až do zhustnutia. Horúci sirup, priamo zo sporáka, je plnený do fliaš alebo konzervovaný. Nádoba na utiahnutie polotovarov musí byť suchá a sterilná.

Ako uchovávať broskyňový sirup

Broskyňový sirup sa výborne skladuje na tmavom, chladnom mieste spolu s inými zimnými prípravkami. Ak bol recept prípravy úplne dodržaný a hotový sirup bol horúci, nalial do čistej, sterilizovanej nádoby, potom sa takýto prípravok mohol skladovať v pivnici až 2 roky.