Ako urobiť blackberry sirup - recept na lahodný ostružinový sirup

Je v zime niečo lepšie ako lesné plody? Vždy cítia svieži a lesný. Teplé letné dni a vtipné príbehy sa spomínajú na ich vôňu. To zlepšuje náladu a že táto nálada trvá celú zimu, pripraviť sirup z BlackBerry. Blackberry sirup je liek a liek v jednej fľaši. Môžu aromatizovať a tónovať rôzne dezerty. Jasné, prirodzené farby a príchuť ostružiny ozdobia každý dezert.

Zloženie: ostružina, kyselina citrónová, cukor Čas na záložku: Leto, Jeseň

Na výrobu sirupu:

  • 1 kg ostružiny
  • 1 kg cukru;
  • voda 1 šálka;
  • 1 lyžička. kyselina citrónová.

Ostružiny sa pred varením nepernú. Musia len vyriešiť, odstrániť vetvičky a listy, ktoré by mohli náhodne spadnúť do košíka.

Nalejte černice na cukor, nalejte vodu a premiešajte drevenou lyžicou. Je potrebné, aby plody nechali šťavu, takže nebudú horieť.

Prineste černice do varu, potom znížiť plyn na minimum a po 10 minútach sirup je pripravený. Ak chcete čistý sirup bez semien, môžete ho pretlačiť cez sito.

Po namočení sirup znovu varte, pridajte kyselinu citrónovú, potom nalejte do čistých, suchých fliaš.

S týmto pomerom bobúľ, kyseliny citrónovej a cukru sa sirup môže ľahko skladovať pri izbovej teplote6 mesiacov.

Na chladnejšom mieste sa životnosť zvyšuje na 2 roky.

Pozrite si video o tom, ako urobiť sirup z ostružín: