Ako urobiť banánový džem s citrónom doma: pôvodný recept na výrobu banánového džemu na zimu

Banánový džem sa môže zbierať nielen na zimu. Je to nádherný dezert, ktorý je pripravený veľmi rýchlo, jednoducho a nemôže byť pokazený. Banánový džem môže byť vyrobený len z banánov. A môžete si urobiť džem z banánov a kivi, z banánov a jabĺk, z banánov a pomarančov a oveľa, oveľa viac. Je potrebné brať do úvahy len čas prípravy a zmäkčovanie iných výrobkov.

Zloženie: banán, citrón, cukor Čas na záložku: Celý rok

Dokonale kombinované banány a citróny. Tieto dve chute sa navzájom dopĺňajú a ľahká kyselina citrónová robí banán nie tak klonujúcim.

Na 1 kg banánov:

  • 0,5 kg cukru;
  • 2 citróny;
  • 1 pohár vody.

Odlúpnite banány a rozrežte ich na kolesá.

Cukor a vodný sirup uvaríme a nakrájaný banán nalejeme do sirupu.

Banány varte do verejnej súťaže. Bude to trvať asi 10 minút. Po tomto, banány mierne vychladnúť a pyré ich mixér alebo zemiakov masher.

Vytlačte šťavu z citrónov a pridajte ju do banánového pyré. Dajte hrniec na oheň a varte jam až do konca.

Banánový džem môžete skladovať až 6 mesiacov v chladničke alebo v špajzi.

Ako urobiť džem z banánov a pomarančov, pozrite sa na video: