Ako udržať rebarbora v zime v mrazničke doma: 5 spôsobov, ako zmraziť rebarbora

V mnohých ovocných sadoch je jedlé lopúch - rebarbora. Vyznačuje sa sladkokyslou chuťou. Rebarbora je široko používaný pre výrobu rôznych nápojov, rovnako ako plnenie pre sladké pečivo. Ak sa chcete dozvedieť, ako zmraziť rebarbory, prečítajte si v tomto článku.

Zloženie: voda, rebarbora, cukor Čas do záložiek: Leto

Obsah

  • 1Ako pripraviť rebarbora na zmrazovanie
  • 2Metódy mrazenia rebarbory ​​na zimu
    • 2.1Zmrazená surová rebarbora
    • 2.2Zmrazenie rebarbory ​​v cukre
    • 2.3Ako blanch rebarbory ​​pred zmrazením
    • 2.4Ako zmraziť rebarbory ​​v sirupe
    • 2.5Zmrazovanie v šťave
  • 3Ako skladovať a rozmrazovať rebarbora

Ako pripraviť rebarbora na zmrazovanie

Stonky rebarbory ​​sú bez listovej časti a odrezané od koreňovej časti o 1-2 cm. Listy tejto rastliny nie sú konzumované kvôli vysokému obsahu kyseliny šťaveľovej v zeleni.

Opláchnite stonky pod kohútikom, aby ste odstránili piesok a prach. Po tomto postupe ich môžete osušiť uterákom.

Na odstránenie kože budete potrebovať ostrý nôž. Od jedného okraja je šupka zaháknutá nožom a odstránená po celej dĺžke drieku.

O výhodách rebarbory ​​možno nájsť vo videu z kanála "JitZdorovo" - rebarbora - jedlé lopúchy

Metódy mrazenia rebarbory ​​na zimu

Zmrazovaniesurová rebarbora

Surový rebarbora je možné zmraziť, tiež s taveninou. S kožou zmraziť zeleninu, ktorá sa neskôr použije na výrobu kompótov a bez kože - na výrobu polievok a výplní na pečenie.

Na zmrazenie surového rebarbory ​​sa jednoducho narezáva na náhodné tyčinky.

Aby sa kúsky v mrazničke nelepili v jednom kuse, môžu sa predzmraziť na plochom povrchu počas 1-2 hodín.

Zmrazená rebarbora sa ukladá do vriec alebo kontajnerov a posiela sa na uskladnenie v mrazničke.

Marina Kopylova bude hovoriť o tom, ako zmraziť nešúpané surové rebarbory ​​v jej videu - Frosting Rhubarb

Zmrazenie rebarbory ​​v cukre

Čistená rebarbora sa tu tiež tepelne nespracúva. Ako v predchádzajúcom recepte, stonky sú narezané na kúsky. Drvená rebarbora sa rozloží do nádob vo vrstvách a každá vrstva sa postrieka cukrom. Tak, približne, libra rastlinnej hmoty trvá 4 polievkové lyžice granulovaného cukru.

Ako blanch rebarbory ​​pred zmrazením

Blanšírovaná rebarbora si zachováva svoju chuť a tvar.

Lúpané a nasekané stonky vložte do nádoby s vriacou vodou. Zelenina by mala byť vo vriacej vode presne 1 minútu. Po vyhradenom čase odstráňte kocky rebarbory ​​so zberačom a okamžite ich ponorte do nádoby s ľadovou vodou. Na dosiahnutie rýchlejšieho chladenia pridajte do vody tucet kociekľad.

Ochladená rebarbora sa suší na uterákoch a položí na doštičky pokryté celofánom. V tejto forme sa zelenina posiela na niekoľko hodín do mrazničky.

Mrazené kúsky rebarbory ​​sa ďalej balia do vreciek alebo nádob na zmrazenie.

Ako zmraziť rebarbory ​​v sirupe

Prvým krokom je varenie sirupu. Za týmto účelom vezmite vodu a cukor v pomere 2: 1. Sirup sa varí na ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom sa ochladí.

Pred zmrazením by mal byť sirup chladný, preto ho možno chladiť už niekoľko hodín v hlavnom priestore chladničky.

Kontajnery zvnútra sú potiahnuté lepiacou fóliou a v nich je umiestnený rebarbora. Potom sa zelenina naleje studeným sirupom a odošle sa do mrazničky.

O deň neskôr sa nádoby vyberú a vyberú z ľadovej tyčinky rebarbory ​​v sirupe. Táto briketa je zabalená v niekoľkých vrstvách s lepiacou fóliou a uložená na skladovanie v mrazničke.

Mráz v šťave

Táto metóda sa líši od predchádzajúcej iba v tom, že kúsky zeleniny sa nelejú sirupom, ale šťavou. K tomu môžete použiť akúkoľvek balenú šťavu: pomaranč, hrozno, jablko alebo ananás.

Ako skladovať a rozmrazovať rebarbory ​​

Skladovateľnosť mrazenej rebarbory ​​v mrazničke je 10 až 12 mesiacov.

Rebarbora pripravenej na výrobu polievok sa počas prípravy ponorí do misky.

Na použitie ako náplň prerebarbory ​​sa nechajú niekoľko hodín rozmraziť pri teplote miestnosti. Pre túto mikrovlnnú rúru sa neodporúča používať.