Ako sušiť rukolou

Žiadna talianska cestovinová omáčka nie je kompletná bez rukoly. Rukola, napriek svojmu domáckemu vzhľadu a nenáročnosti v šľachtení, má chuť horčicovo-orechovej príchuti a korenia. A menšie a mladšie listy, jasnejšie chuť.

Zloženie: rukola Čas do záložky: Pružina, Leto, jeseň

Obsah

  • 1Ako ušetriť rukolou na zimu?
  • 2Sušenie rukoly prirodzeným spôsobom
  • 3Sušenie rukoly v elektrickej sušičke

Ako ušetriť rukolou na zimu?

Mnohé ženy v domácnosti sa zaujímajú o otázku: je možné sušiť rukolou na zimu a ako udržať toto korenie vo všeobecnosti na zimu?

Rukolou možno zmraziť alebo vysušiť. V sušenej forme rukoly zaberá menej miesta, ale zároveň si zachováva svoju chuť a vôňu. Okrem toho je jednoducho vhodné pridať do misky štipku sušených byliniek, a nie obťažovať rozmrazovaním a prebytočnou vodou, čo môže byť v miske kritické.

Sušenie rukoly prirodzeným spôsobom

Okolo listov rukoly zahoďte a ochabnuté a hnijúce listy zlikvidujte. Umyte ho, vytrepte z vody a narežte nožom alebo nožnicami.

Nakrájané listy rukoly rozotrite v tenkej vrstve na sušiace panvice a vysušte na suchom a dobre vetranom mieste.

Z času na čas otočte listy, aby ste ich rovnomernejšie vysušili. Sušenie rukoly s prirodzeným sušením trvá približne týždeň.

Po úplnom vysušení môžete usušenú rukolou uložiť do sklenenej nádoby a nemusíte sa obávať jej bezpečnosti.

Sušenie rukoly v elektrickej sušičke

V elektrickej sušičke sa sušenie uskutočňuje oveľa rýchlejšie a je kontrolovanejšie, nehrozí nebezpečenstvo nadmerného vysušenia alebo spálenia zelene. V elektrickej sušičke Ezidri na sušenie zelene je špeciálny režim - je to asi 50 stupňov. Pri tejto teplote trvá proces sušenia 10-12 hodín.

Na sušenie rukoly v elektrickej sušičke Ezidri pozri video: