Ako sušiť orechy

Vlašské orechy sa široko používajú pri varení a nie sú ničím exotickým. Mnohí sú však konfrontovaní so skutočnosťou, že orechy, ktoré uskladnili, sú čierne, zmršťujúce a plesnivé. V zásade pri každom sušení existuje určité percento defektov, ale toto percento sa môže znížiť a minimalizovať straty.

Zloženie: orech Čas na záložku: Leto, jeseň

Zber a sušenie vlašských orechov

Správny zber orechov začína zberom orechov. Zozbierajte tie plody, v ktorých už samotná zelená šupka odpadla, alebo ich očistite ostrým nožom.

Nie je možné čistiť (odstrániť jadrá zo škrupiny) len padnuté orechy, potrebujú čas na vyschnutie v škrupine pri prirodzenej teplote.

Ak máte priestor v podkroví, alebo na verande, rozptyľujte orechy v jednej vrstve a nechajte ich schnúť mesiac alebo dva.

Ak vlašské orechy okamžite odlúpnete z kože, dostanete taký smutný obraz. Oni scvrknúť a stmavnúť, a to nevyzerá chutný.

V ideálnom prípade sa orechy najlepšie uchovávajú v škrupine a v tomto okamihu len čistia množstvo, ktoré potrebujete.

Ak však máte viac času, môžete pripraviť lúpané vlašské orechy na budúce použitie.

Ošúpané orechy z škrupiny, ihneď zlikvidujte čiernu a hnilú, zvyšok rozložte na plech, ktorý nie je príliš hrubý.

Lepšie neponáhľajte a zapnitepri teplote 90 stupňov tak, aby matice neboli spálené. Umiestnite panvicu do rúry a dvierka mierne otvorte, osušte 2 hodiny. Z času na čas premiešajte orechy a skontrolujte stupeň suchosti pri uchu.

Sušené orechy znejú hlasno, keď sa zmiešajú a ich koža sa začína odlupovať.

Je lepšie skladovať ošúpané sušené orechy v ľanových vreciach alebo lepenkových škatuliach.

Ako sušiť orechy, pozri video: