Ako sušiť jablká v elektrickej sušičke - pri akej teplote a koľko suchých jabĺk

Jablká sa tu predávajú takmer po celý rok, ale jablká, ktoré sa pestujú v lete alebo na jeseň, sa považujú za najužitočnejšie a najchutnejšie. Ak ich chcete zachrániť po dlhú dobu, zatiaľ čo sa naozaj neobťažujete, môžete ich vysušiť. Najlepší spôsob sušenia sa považuje za sušenie v elektrickej sušičke: je relatívne rýchly, pohodlný a jednoduchý v porovnaní so sušením na čerstvom vzduchu alebo v peci.

Zloženie: jablká Čas do záložiek: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Ako si vybrať jablká na sušenie
  • 2Ako narezať jablká na sušenie
  • 3Ako sušiť jablká v elektrickej sušičke
  • 4Ako skontrolovať pripravenosť sušenia z jabĺk
  • 5Ako uchovávať sušené jablká

Ako si vybrať jablká na sušenie

V závislosti od vašich chuťových preferencií budú na sušenie vhodné jablká akejkoľvek odrody. Niektorí uprednostňujú sladké odrody jabĺk, niektoré podobné. Hlavná vec, že ​​plody boli bez hniloby, červích dier a poškodenia.

Ako narezať jablká na sušenie

Pred rezaním jabĺk treba dobre umyť a vysušiť. Vyčistite jadro špeciálnym nástrojom alebo nožom, nakrájajte ovocie na plátky alebo krúžky, ktoré nie sú hrubšie ako 0,5 cm, ak ich nareziete silnejšie, pripravia sa oveľa dlhšie. Ošúpajte ovocie alebo nie, rozhodnete sa. Šupka obsahuje veľa vitamínov, ale keď sa suší, stáva sa dosť tvrdým, čo nie každý má rád.

Na jablkáskladovali sa dlhšie a počas schnutia nestratili svoju farbu, je to možné (ale nie je vôbec nutné) pred varením ich vložiť do soľného roztoku. To sa robí takto: 1 lyžica soli sa rozpustí v 1 litri vody. Jablká je potrebné namočiť v ňom po dobu 5 minút, kanalizácie v cedníku.

Ako sušiť jablká v elektrickej sušičke

Krájané plátky jabĺk by sa mali umiestniť v tenkej vrstve na elektrické zásobníky na sušenie. Je dôležité, aby ste ich neskladovali príliš tesne, aby medzi nimi mohol voľne prúdiť horúci vzduch.

Je potrebné sušiť pri teplote 65 - 70 ° C počas približne 8 - 10 hodín. Pravidelne je potrebné meniť palety na miestach pre rovnomerné varenie, pretože na spodnej priehradke budú rezy variť rýchlejšie.

Video z „Deliciously Simple a Useful“ ukazuje, ako pripraviť jablká na zimu sušením v sušičke

Ak ste museli vypnúť sušičku predtým, ako je ovocie úplne pripravené, nezabudnite otvoriť veko alebo položiť podnosy s ovocím, inak sa znova zvlhčia.

Čas schnutia do značnej miery závisí od šťavnatosti jabĺk, hrúbky ich rezu, modelu sušičky, preto by sa mala pravidelne kontrolovať ich pripravenosť. Len na základe skúseností určíte optimálny čas na prípravu sušeného ovocia.

Ako skontrolovať pripravenosť sušenia z jabĺk

Hotové sušenie by malo byť elastické, pri stlačení vlhkosť nevystupuje, kus sa nelepí na prsty.

Ak je kúsok krehký a suchý, potom sa jablká predávkujú. Môžete ich použiť, ale vitamíny v tomto produkte zostanúomnoho menej.

Ako uchovávať sušené jablká

Keď je sušenie pripravené, musíte zo zásobníka vybrať zásobníky, sušené ovocie nechajte vychladnúť. Môžete ich uložiť do bavlnených tašiek, papierových vriec, sklenených pohárov s pevne priskrutkovanými viečkami.

Plastové vrecúška alebo plastové nádoby nie sú na tento účel vhodné, pretože sa môže vysušiť alebo sa v nich môže hromadiť hmyz. Sušené vrecia s ovocím by sa mali skladovať na suchom, chladnom mieste chránenom pred slnkom. Napríklad v špajzi, ale nie v chladničke.

Po vysušení voňavých jabĺk na zimu môžete pre svojich blízkych pripraviť lahodný kompot, kašu a koláče. A len chrumkavosť jabĺk s horúcim čajom.