Ako sušiť huby doma a metódy sušenia, správne skladovanie suchých húb.

Sušenie húb je najbežnejším spôsobom ich zimného uskladnenia. Na sušenie sú vhodné huby s hustou rúrkovou buničinou. Najznámejšie z týchto húb sú biele, boletus, hovädzí dobytok, boletus boletus, osika, boletus, deti a podobne.

Sušenie sa môže podrobiť aj hríbom, ktoré nemajú výrazný uzáver a vyzerajú ako malé kamienky. Všetky huby sú 80-90% vody, takže keď vyschnú, strácajú rovnaké percento hmotnosti. Ako výsledok, z jedného kilogramu čerstvých húb dostanete len 80-100 gramov sušeného výrobku. Sušenie húb nielen znižuje ich objem a hmotnosť, ale tiež zvyšuje chuť predformy. To platí najmä pre biele huby a hríby. Všetky huby možno sušiť niekoľkými spôsobmi - potom ich zvážime.

Obsah

  • 1Ako sušiť huby v rúre alebo v rúre.
  • 2Ako sušiť huby na šnúre alebo podnose na slnku.
  • 3Ako sušiť podmienečne jedlé huby vo vzduchu.

Sušenie húb v rúre alebo v rúre.

Pred vyschnutím vyčistite všetky vetvičky, listy a iné nečistoty. Ak sú nohy alebo viečka poškodené, vyrežte ich. Pred sušením, neumývajte huby, aby nedostali príliš veľa vlhkosti. Vyčistite ich, rozoberte ich a položte ich na dlhé drevené alebo kovové pletacie ihlice. Na každý hárok alebo pletaciu ihlu umiestnite len jednu huby huby - to zabezpečí rovnomerné vysušenie. Skústetak, aby sa huby pripravené na sušenie navzájom nedotýkali. Pre vysoko kvalitné sušenie je potrebné začať s jednoduchým sušením produktu. Za tým účelom sa listy s hubami alebo špajdľami s nimi umiestnia do mierne vyhrievanej pece. Na tieto účely môže byť rúra elektrickým aj plynovým sporákom. Jeho teplota by mala byť do 45 stupňov. Dvere rúry alebo ruský sporák držte pootvorené tak, aby sa vlhkosť húb rýchlo vyparila zo sporákov. Keď sa povrch húb stane suchým a pri zatlačení na viečko, nebude sa naň držať prst, zvýši sa teplota. Na sušenie je potrebné od 75 do 80 stupňov. Čas sušenia húb pre každý typ a veľkosť môže byť úplne odlišný. Uistite sa, že proces sledujete a ak sa huby vysušili rýchlejšie ako ostatné, vyberte ich z rúry. Vzorky, ktoré sú ešte mokré, opláchnite na druhej strane a vysušte.

Pozri tiež video: Sušenie húb na sporáku je rýchla a overená metóda.

Sušte biele huby v elektrickej teplovzdušnej sušičke.

Ako sušiť huby na šnúre alebo palete na slnku.

Ak je leto horúce, huby možno sušiť na čerstvom vzduchu. Pripravte ich na sušenie presne rovnakým spôsobom ako pri vyššie uvedenej metóde. Dodatočne ich rozrežte na tenké dosky, položte ich na drevené palety alebo ich navlečte na hrubé nite. Palety s hubami alebo ich viazanie umiestnite na slnečné, ale chránené pred dažďom a prachom. Uistite sa, že huby sú v návrhu, ktorý budeprebytočnú vlhkosť. Sušenie húb na slnku môže trvať dlhšie ako podobný postup v rúre. Aby sa však proces urýchlil, môžu sa huby na čerstvom vzduchu vysušiť a na konečné konečné sušenie preniesť do predhriatej rúry.

Ako vysušiť podmienene jedlé huby vo vzduchu.

Huby húb majú veľmi mäsitú textúru a musia sa udržiavať na vzduchu šesť mesiacov, aby sa dobre vysušili. Celá smotánka nanizhite na dlhých, drsných nitiach, a na vrchole zväzkov nosia rovnaké dlhé plátené tašky alebo staré nylonové pančuchy. Závesné klobásy visí v teplej a dobre vetranej hale. Po pol roku budú podmienečne jedlé huby, teda smrž, suché a bezpečné pre zdravie. Spolu s vlhkosťou z húb zanechá škodlivé toxíny.

Sušené huby skladujte v papierových vreciach. Ak sa huby po vysušení trochu vysušili a stali sa veľmi krehkými, pripravte z nich múku a uložte ju do nádoby so zábrusom.