Ako sušiť hríby na zimu - všetky spôsoby sušenia húb doma

Hríbik hnedý - voňavé a veľmi chutné huby, ktoré rastú najmä v listnatých a zmiešaných lesoch.Najobľúbenejším miestom rastu sú brezy, preto vznikol názov týchto húb.Hríbky rastú v podnikoch niekoľkých kusov, takže nie je ťažké zbierať veľké plodiny.Čo robiť s hubami po „tichom love“?Časť sa môže ihneď variť a zvyšok zmraziť alebo vysušiť.Dnes budeme hovoriť o tom, ako správne vysušiť huby doma.

Zloženie: boletus Čas záložiek: Leto, jeseň 5]

Obsah

  • 1Prípravná fáza
  • 2Metódy sušenia pre boletus
    • 2.1Vo vzduchu
    • 2.2V ruských kachliach
    • 2.3V peci
    • 2.4 V sušičke na zeleninu a ovocie
    • 2.5V konvekčnej sušiarni
  • 3Ako skladovať sušené huby

Prípravná etapa

Je lepšie, aby sa zozbierané ihly nevypierali pred sušením, pretože porézny uzáver rýchlo absorbuje nadmernú vlhkosť a proceski môže byť významne oneskorený.

Pri triedení húb je potrebné ich triediť podľa veľkosti a kvality.Huby so stopami hmyzu by sa mali odstrániť.Ak je poškodenie malé, môžete ich znížiť ostrým nožom.

Kontaminované uzávery môžu byť utreté vlhkým hubovitým materiálom.Ostrá strana noža s nohami huby by sa mala čistiť šupinami.

Veľké kópienakrájame na plátky a husté malé huby - nechajte celé.

Metódy sušenia pre boletus

\ t

Vo vzduchu

Hríby môžete vysušiť staromódnym spôsobom tak, že ich zavesíte na hrubú šnúru. Za týmto účelom sú huby umiestnené na niť ihlou a zavesené na suchom, teplom mieste. Môže ísť o presklený balkón alebo kuchyňu. Huby viseli na varnej doske rýchlo. Doba schnutia trvá 5 - 10 dní.

Marmeláda Fox vo svojom videu predstaví rýchlu a overenú metódu sušenia húb na šnúre

V ruských kachliach

Vlastníci ruskej rúry sa jednoducho vysporiadajú so sušením húb. Aby ste zabránili varu húb, musíte skontrolovať teplotu vykurovania. Ak to chcete urobiť, vyhoďte do rúry list papiera, ak sa nezapáli, potom huby môžete poslať na sušenie. Krájanie húb je možné sušiť na železných paletách alebo roštoch. Doba schnutia - 10 - 12 hodín.

V peci

Základné pravidlá na sušenie húb hríbov v peci:

  • Teplota ohrevu v počiatočnom štádiu by nemala byť vyššia ako 50 stupňov. Po vysušení húb a zastavení lepenia na plech sa môže teplota zvýšiť na 70 stupňov.
  • Huby by sa mali sušiť po etapách. Na tento účel by sa rúra mala pravidelne vypínať, aby sa hnedé kotly ochladili.
  • Dvere rúry musia byť pootvorené, aby sa zabezpečila správna cirkulácia vzduchu. Ak je tento stav zanedbaný, potom huby len varíme.

Čas schnutiazávisí od toho, ako boli huby pôvodne vlhké. V priemere je to 20 - 24 hodín.

Pozrite si video z Vitaliy Skripka o tom, ako sušiť huby v rúre

V sušičke na zeleninu a ovocie

Pripravený rez húb sa položí na mriežkové mreže sušičky a nastaví sa režim „Huby“. Teplotu je možné nastaviť aj manuálne nastavením termostatu na 65 stupňov. Počas celej doby sušenia by sa mala jednotka niekoľkokrát vypnúť, aby sa huby ochladili a ich vlhkosť bola rovnomerne rozložená.

V leteckom priemysle

Huby sú rozmiestnené na roštoch v jednej vrstve. Doba sušenia bude závisieť od vlhkosti boletínov, ale na časovači najskôr nastavia hodnotu na 45 minút. Prietok vzduchu je nastavený na maximálnu úroveň a kúrenie je 60 stupňov.

Aby sa zabránilo varu húb, je potrebné zabezpečiť prúdenie čerstvého vzduchu pod krytom atogrilu. Na to sa počas celej doby schnutia udržiava mierne pootvorený.

Pozri video recept z kanálu „Nina S“ - Ako sušiť huby v aerogrile

Ako skladovať sušené huby

Hotový výrobok sa umiestni do tkaninových vreciek, ktoré sú pevne viazané. Tesnosť je potrebná, aby sa obrobok chránil pred produktmi z mol.

Ďalšia možnosť skladovania je v sklenených nádobách. Kapacity sú tesne uzavreté vekom.

Skladovateľnosť suchých bolení je 2 až 3 roky za predpokladu, že sú riadne skladované v suchých priestoroch.