Ako sušiť hrášok doma - zber nie je vhodný pre semená, vhodný len na polievku a iné jedlá.

Sušený hrášok na zimu tohto receptu možno použiť na výrobu zeleninových polievok alebo šalátov. Vezmite prosím na vedomie, že na jar ako semená pre pestovanie takýchto hrachu nemožno použiť v žiadnom prípade. Len v prípade, že vám pripomínam, že na varenie je potrebné vopred namočiť do vody.

Zloženie: zelený hrášok

Ako sušiť hrášok doma na zimu.

Sušený zelený hrášok vyrobený zo zelených odrôd mozgu. Zber strukov začína lúpaním zo strukov.

Potom sa hrášok ponorí do horúcej vody a blanšíruje sa asi tri minúty.

Hrach z vody sa suší rozliatím na čistú handričku alebo uterák.

Potom sa hrášok položí do jednej vrstvy na list, ktorý sa pošle do pece. Rúra by sa mala ohrievať iba na 45 alebo 50 stupňov.

Po jednej hodine sušenia sa list s hráškom vyberie z pece na jednu hodinu chladenia.

Následné opatrenia spočívajú v opätovnom umiestnení listu do pece na jednu hodinu a opätovnom ochladení. Je potrebné uskutočniť takéto návštevy, aby sa hrach takmer vysušil.

Koniec sušenia by sa mal vykonávať pri teplote 55 alebo 69 stupňov. V tomto okamihu by mal hrach konečne vyschnúť.

Správne vysušený zelený hrášok má jednotnú tmavozelenú farbu a výrazný nerovný povrch. Skladujte sušený hrášok v plátených vreciach, papierových vreckách aleboboxy.