Ako sušiť bulharské korenie na zimu doma - všetky tajomstvá sušenie korenia

Jedlá s paprikou majú vynikajúcu chuť, príjemnú vôňu a získajú krásny vzhľad. Ako pripraviť bulharské korenie na zimu, aby nestratil svoje vitamíny, chuť a farbu? Riešenie je nájdené - musíte vedieť, ako sušiť bulharské korenie doma. To vám po celý rok umožní vychutnať si arómu a chuť tejto zeleniny. A pripraviť ho na zimu nie je tak ťažké, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Sušené sladké bulharské korenie umožní aj v zimnom období nasýtiť svoje jedlá vitamínmi a užitočnými baníkmi, ktoré sú obsiahnuté v tomto ovocí vo veľkých množstvách.

Zloženie: bulharské korenie Čas na záložku: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Bulharské papriky: Klady a zápory
  • 2Ako pripraviť plody bulharského korenia na sušenie?
  • 3Ako sušiť bulharské korenie na čerstvom vzduchu
  • 4Ako sušiť bulharské korenie v elektrickej sušičke
  • 5Sušenie papriky v peci
  • 6Skladovanie suchej papriky

Bulharské papriky: Klady a zápory

Predtým, ako začnete s prípravou výrobkov a naučiť sa, ako sami sušiť bulharské korenie, by sa mal každý oboznámiť s tými, ktorých môže sušená paprika poškodiť. Preto sa neodporúča jesť:

  • angína,
  • gastrointestinálny vred,
  • gastritída,
  • hypotenzia,
  • hemoroidy,
  • dysfunkciamočových ciest a pečene.

Ak nespadáte do žiadnej z uvedených kategórií, potom sa pustíme do práce. Na sušenie sú vhodné zdravé plody s mäsitými stenami akejkoľvek farby.

Existuje niekoľko spôsobov, ako môžete doma používať: v elektrickej sušičke, v rúre alebo na slnku.

Ako pripraviť plody bulharského korenia na sušenie?

Vybrané zdravé plody bulharského korenia by sa mali dobre umyť pod tečúcou vodou. Dajte ich na kuchynskú utierku a každú z nich osušte jemnými pohybmi.

Teraz, s hranou noža, odstráňte akékoľvek známky znehodnotenia, odrezajte chvost a odstráňte jadro. Tie semená, ktoré zostanú v strede, môžu byť okamžite odstránené poklepaním na široký okraj korenia na povrchu stola. Na tento účel môžete použiť špeciálne zariadenie.

Ošúpané ovocie nakrájajte na polovicu alebo štyri, potom rozrežte na 4 - 5 mm hrubé slamky.

Ako sušiť bulharské korenie na otvorenom priestranstve

Starý a láskavý spôsob, ktorý naše babičky a matky používali s radosťou - sušenie zeleniny na čerstvom vzduchu.

Na to budete potrebovať mriežku, na ktorú chcete pásikovať. Obal gázou a prineste na balkón.

Bulharské korenie sa suší pri akejkoľvek teplote. Jediná vec, ale! V prípade vysokej vlhkosti na ulici, je lepšie, aby gril s bulharským korením do domu.

Ak je počasie priaznivé pre sušenie zeleniny, potom za 3-4 dni vászískať hotové výrobky. Sušenie zeleniny pri nižších teplotách, napríklad na jeseň, môže trvať 5-7 dní.

Ako sušiť bulharské korenie v elektrickej sušičke

Táto metóda je rýchlejšia a spoľahlivejšia.

Prúžky korenia rozotrite v jednej vrstve na rošty sušičky.

Nastavte teplotu na 50 ° C a zapnite elektrickú sušičku.

Trvanie postupu bude maximálne 12 hodín v závislosti od šírky rezov a hrúbky ich stien.

Pripravené sušené bulharské papriky by mali byť suché a chrumkavé. Je ľahké skontrolovať prstami.

Sušenie papriky v peci

Proces sušenia v peci (rúra) je takmer rovnaký ako v elektrickej sušičke. Nastavte teplotu na 50 ° C, zatvorte dvierka skrinky a pravidelne kontrolujte medzery. Po 12-14 hodinách by mal korenie dosiahnuť požadovanú konzistenciu, to znamená byť suchý a krehký.

Pozor!Ak sa kúsky korenia ohýbajú skôr než zlomia a ako stav sa skôr podobá sušeným paradajkám, potom by mal pokračovať proces sušenia.

Skladovanie suchej papriky

Na to, aby sa korenie počas zimy dobre zachovalo, musí sa skladovať v taške na bielizeň - starej a spoľahlivo overenej metóde. Tento materiál je dobre priedušný, čo zabezpečuje spoľahlivé vetranie "sušeného ovocia".

Suchú papriku môžete skladovať aj v pohári, ale odporúča sa, aby sa na veku niekoľko otvorov.

Ak nemáte ľanový vrece, potom môžete sušené papriky uskladniť v plastovom vrecku, alenie je nutné ju pevne viazať. Nie je zlé robiť v stenách vrecka niekoľko dier.

Pozrite si video o sušení papriky z kanála Ezidri Master Channel