Ako suché papradie papraď doma

Sušená papraď k nám prišla z kórejskej kuchyne, ale tak dobre si zvykla, že tie milenky, ktoré ju aspoň raz skúšali, si určite chcú pripraviť papradie na budúce použitie.

Zloženie: papraď Čas do záložky: Pružina, Leto

Kapradina sušená kapusta si zachováva všetky potrebné vitamíny, ako aj svoju chuť a arómu, takže ju môžete vysušiť a nebojte sa, že ste stratili čas.

Výhonky 15 - 20 cm sa vyberajú na sušenie, husté a mäsité. Na uľahčenie ďalšieho použitia by sa mali výhonky papradia variť.

Varíme hrniec s vodou, pridáme trochu soli a pridáme kapradinu do vriacej vody. Okamžite spustite časovač. Termín tepelná úprava papraď by nemala presiahnuť 8 minút. Aj keby nemal čas na varenie až do tejto doby, ešte zalejeme vriacu vodu a odfúkneme výhonky papradia studenou vodou.

Obsah

  • 1Sušenie papradí pod holým nebom
  • 2Sušenie kapradiny kapradiny v elektrickej sušičke
  • 3Ako urobiť sušené kapradiny

Sušenie papradí v otvorenom priestore

Ochladená papraď sa teraz musí vysušiť. Pri prirodzenom sušení sa to deje v niekoľkých stupňoch.

Po prvé by mala po vyschnutí vyschnúť a vypustiť vodu, potom sa sušená papraď položí na kraft papier v jednej vrstve a suší sa v teplej a dobre vetranej miestnosti 2 až 4 týždne.

Sušenie kapradia kapradiny v elektrickej sušičke

Príprava papradia je rovnaká ako pri prirodzenom sušení a samotná papraď je rovnaká. Po vyschnutí vetvičiek ich položte do elektrickej sušičky a sušte 6 hodín po dobu 6 hodín.

V tomto prípade je lepšie, aby ste ho nesušili, než aby ho presušili. Z tohto dôvodu nalejte paprade do látkového vrecka a zaveste ho na suché a teplé miesto na konečné sušenie.

Ako variť sušené kapradiny

Koniec koncov, nestačí len vyschnúť. Musíte vedieť, ako obnoviť produkt po dehydratácii.

Vo večerných hodinách vylejte správne množstvo kapradiny s vriacou vodou, ráno ráno a opláchnite. Nechajte len stonky a nechajte malé listy zlúčiť.

Kapusta sa varí 10 minút, potom sa voda vypustí.

Teraz je papraď pripravená k jedlu a je vhodná na výrobu polievok alebo zeleninových dusených mäsa, čo prináša úžasnú chuť a vôňu húb.

Ako nakladať a sušiť paprade na zimu, pozri video z Natalia Kim: tajomstvo zberu a spracovania

Kapradiny na varenie.