Ako suché melón doma: príprava čipy, pastilky a kandizované melón šupky

Keď poviete, že môžete sušiť melón, mnohí sú prekvapení. Koniec koncov, melón je 90% vody a čo z neho zostane počas dehydratácie? A majú pravdu, nezostáva veľa, ale to, čo zostáva, je dosť na to, aby potešili svojich blízkych, alebo prekvapili hostí.

Zloženie: melóny

Sušený melón nemá svoju odlišnú chuť, preto skúste urobiť sušený melón v niekoľkých variantoch.

Môžete si vyrobiť slané hranolky alebo sladké pastilky. To všetko sa rieši v procese varenia. Melouny vhodné na sušenie sú trochu nezhladené, s hustým mäsom. Rez melón na malé dosky, odrezať kôru, a umiestniť malé plastové sieťoviny na odkvapkávaciu misku na odkvapkávaciu misku.

Ak chcete slané hranolky, posypte plátky melónu okamžite hrubou morskou soľou a potom zapnite sušičku.

Sušenie vodových melónov je lepšie pri nízkych teplotách, nie viac ako 50 stupňov. V priemere je doba sušenia melónu približne 12 hodín.

Ak ste sladký zub, posypte hotové „hranolky“ práškovým cukrom a vyskúšajte. Chuť je nezvyčajná, ale veľmi príjemná.

Zostávajúce melónové kôry sa môžu uviesť do činnosti aj kandovaným ovocím.

Kôry z kandizovaného melónu

\ t

Očistite zelenú pokožku, ponechajte iba biele mäso a niekoľko hodín ich namočte do studenej vody.

Nakrájajte na slamky alebo štvorce.

Pripravte sirup. 1 liter vodypotrebujete 1 šálku cukru. Sirup uvaríme, vložíme do neho kôry a redukujeme, až kým nie sú kôry čisté.

Kôry môžete variť v niekoľkých stupňoch striedaním varu s chladením.

Keď sa šupky stanú priehľadnými, vyprázdnite sirup, umiestnite kúsky na podnos sušičky a vysušte pri 10 stupňoch na 60 stupňov.

Potom posypeme kandizovaný cukor práškovým cukrom a podávame na stôl.

Viacfarebné kandizované ovocie sa získa pridaním potravinárskeho farbiva do sirupu pri poslednom varení. Môžete variť melón kôry v niekoľkých hrncoch, každý pridaním iného farbiva.

Ako pripraviť melón v elektrickej sušičke, pozrite sa na video: