Ako suché baklažány na zimu doma, baklažán čipy

Baklažány sú u nás veľmi obľúbené, ale nie veľa ľudí vie, ako ich správne uskladniť. Frosting je skvelá voľba, ale baklažány sú veľmi objemné a do mrazničky ich veľa nedáte. To pomôže dehydratácii, s následným zotavením. Berieme do úvahy najzaujímavejšie recepty na sušenie baklažánu.

Zloženie: baklažány Čas na záložku: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Sušené baklažány pod holým nebom
  • \ t
  • 2Baklažán sušený v sušiarni alebo v elektrickej sušičke
  • 3Skladovanie
  • 4Čokoládové lupienky

Baklažán sušený na čerstvom vzduchu

\ t

Je žiaduce vybrať baklažány rovnakej veľkosti a nie veľmi zrelé, v ktorých semená nie sú také veľké.

Nakrájajte baklažány na dlhé prúžky, prepichnite niťou a zaveste ich na suchý vzduch.

Baklažán rýchlo schne a za 3-5 dní bude pripravený na dlhodobé skladovanie.

Sušený baklažán v sušiarni alebo elektrickej sušičke

\ t

Baklažány sa umyjú, nakrájajú na kruhy a posypú soľou. Teraz musia dať čas na odpočinok a uvoľniť horkosť.

Po hodine sa baklažány umyjú, mierne nasolia, posypú korením, pridá sa rastlinný olej a zmieša sa. Dajte ich na plech alebo na elektrickú zásuvku.

V rúre je teplota nastavená na 120 stupňov a pri sušení sú dvierka mierne pootvorené. Sušenie bude trvať približne 3 hodiny.

BElektrická sušička potrebuje teplotu 50 stupňov a doba schnutia je 6-7 hodín.

Skladovanie

Ďalej, pokiaľ ide o skladovanie baklažánu, sušené týmto spôsobom:

Na varenie mäsových jedál, kaviáru, pečenia, baklažánu treba ochladiť a naliať do sklenenej nádoby.

V zime stačí len 2 hodiny namočiť sušený baklažán vo vode a vráti takmer svoj pôvodný vzhľad. V každom prípade to bude stačiť na varenie dusených mäsových výrobkov, alebo dokonca na plnku baklažánu.

Ak chcete použiť sušené baklažány ako samostatné jedlo, nalejte trochu rastlinného oleja na dno sklenenej nádoby, dajte na ňu vrstvu baklažánu, štipku strúhaného cesnaku a opäť nejaký olej. A opäť vrstvu baklažánu, cesnaku, masla, kým naplníte nádobu.

Lupinové lupienky

Nakrájajte baklažány na dlhé, tenké prúžky. Pripravte si marinádu:

  • 100 gramov olivového oleja
  • \ t
  • 50 gramov sójovej omáčky alebo jablčného octu
  • \ t
  • 2 polievkové lyžice medu
  • \ t
  • Kajenské korenie, paprika podľa chuti.

Ponorte baklažán do marinády a namočte ich pri izbovej teplote aspoň 2 hodiny. Potom ich vysušte obrúskom a vložte do elektrickej sušičky.

Pri teplote 40 stupňov sa lupienky baklažánu sušia približne jeden deň. Toto môže byť rozpoznané charakteristickou krízou záznamov.

Existuje mnoho receptov na sušenie baklažánu, každá žena v domácnosti má svoj vlastný recept. Podeľte sa o svoje úspechy a dokončite našu kuchárku.

Video: ako vyschnúťBaklažán v elektrickej sušičke: