Ako soľ kaviáru na skladovanie - recept salting kaviár doma.

Keď je veľký úlovok riečnych rýb a ukáže sa, že má veľa kaviáru, potom vyvstáva otázka pri spracovaní úlovku: „Čo robiť s kaviárom, ako ho zachrániť na dlhšie stravovanie?“ A ak nemáte skúsenosti so solením taký prázdny, potom musíte použiť recept, ktorý hovorí, ako sa domáce solenie riečnych rýb kaviáru stane.

Zloženie: aspirín, ikry z rýb, soľ

Pre chutné uhorky budete potrebovať:

rybie vajcia - 1 kg;

soľ - 85 gramov;

aspirín alebo dusičnan draselný - 1 gram.

Ako nakladať kaviár z riečnych rýb doma.

Odstráňte ikry z rýb.

Keď je kaviár vonku, na ňom budú filmy (yastyki), môžete ho nakladať spolu so soľou. V tomto prípade môže byť hotový kaviár podávaný na stole ako doštičky pre rybie predjedlá.

Ale ak úhľadne odtrhnete filmy a rovnako jemne prejdete vajcami cez sito, ktorého bunky nie sú menšie ako veľkosť samotných vajíčok, potom sa filmy zbavíte av dôsledku toho dostanete v konečnej forme drobivý slaný kaviár. Ktorá možnosť variť je len na vás.

Ďalej kaviár zmiešajte so soľou v pomere: 1 kg kaviáru - 85 g soli. Ak chcete zachovať prirodzenú farbu kaviáru, pridajte najviac 1 g dusičnanu draselného, ​​ktorý môže byť nahradený jednoduchým aspirínom.

Tesniacu vložku umiestnite pevne do uzáverov. Pri výbere miesta na uloženie, tam riadiť teplotu, nemalo by to byťnad 0 ° C.

Bude trvať 2-3 mesiace a kaviár bude pripravený.

Hotový solený kaviár z riečnych rýb je dobrý s bielym chlebom a maslom alebo s čerstvými horúcimi zemiakmi. Okrem toho môžete posypať vrch zelenou cibuľkou. Bon appetit!

Pozri aj video, s rýchlym solením recept: Pike kaviár je osvedčený spôsob solenia.