Ako skladovať sušené huby doma.

Skladovanie sušených húb je veľmi vážna záležitosť. Ak nedodržíte základné pravidlá, potom sa huby zozbierané na zimu stanú nepoužiteľnými a budú sa musieť vyhodiť.

Zloženie: huby

Huby, sušené akýmkoľvek spôsobom, na slnku, v kachliach alebo pri elektrickom sušení, by sa mali skladovať v papierových vreciach alebo v ľanových alebo ľanových vreciach.

Huby uchovávajte na suchom, ale vetranom mieste - aby neboli vlhké.

Tiež sa uistite, že vedľa sušených húb neexistujú žiadne potraviny s ostrými pachmi, ktoré môžu huby absorbovať. To platí najmä pre hríbový prášok - uchovávajte ho v nádobách so sklenenými viečkami.

Umiestnite huby a prášok na tmavé miesto - môžu stmavnúť pred svetlom.

Ak sa huby skladujú nesprávne, strácajú často krehkosť. Ak si všimnete, že sochory sú trochu mokré, potom to urobte. Najprv si vyberte huby a odhoďte všetky tie pokazené. Iné, umiestnite do mierne vyhrievanej rúry a vysušte. Pripravte suché sterilné nádoby a kým huby sú stále krehké, naplňte ich nádobami. Namažte tesniace uzávery alkoholom na vnútornej strane a zapálite. Kým alkohol horí, zakryte nádoby a zapečatite ich. Spaľovanie alkoholu umožní, aby všetok kyslík v bankách vyhorel a huby, aj keď sa ukázalo, že nie sú úplne sušené, nebudú v budúcnosti rásť.

Pred použitím sa uistite, že ste vysušené huby vyčistili malým štetcom, aby ste ich mohli čistiťodstráňte častice piesku. Potom ich naplňte vodou alebo mliekom (môžete a ich zmes) a namočte až do úplného opuchu. Voda, v ktorej sú huby namočené, môže byť použitá pre bujóny. Nie je možné používať iba tekutinu z podušených smržov, pretože sa považujú za podmienečne jedlé huby.