Ako si vyrobiť víno z brezovej miazgy. Recepty: domáce víno Berezovik.

Keď sa končí zber brezovej miazgy a ukáže sa, že si pripravili toľko šťavy, že už šťavu šťavili a zmrazili, kvas je preč ... Teraz vyvstáva otázka: ako udržať brezovú miazgu stále? V tomto prípade stačí náš článok. Ponúkame na výrobu vína z brezovej miazgy.

Zloženie: brezová miazga Čas do záložky: Pružina

Ako vyrobiť domáce brezové miazgové víno

A tak, ak zber brezovej miazgy bol úspešný a šťava bola odobratá veľa, alkohol môže byť dobrým konzervačným prostriedkom pre brezovú miazgu. Pridáva sa do brezovej miazgy, aby sa získala pevnosť nie väčšia ako 16 stupňov. Tu môžete pridať asi 50 brezy, berúc do úvahy pollitrovú fľašu šťavy. Výsledkom je, že dostanete ľahké domáce víno, naplnené na brezy. To jeprvý receptBerezovik domáce víno, a najjednoduchšie pripraviť.

Foto. Víno z brezovej šťavy

\ t

Domáce brezové víno -druhý recept.

S týmto nápojom môžete svojich hostí prekvapiť. Vodka a portské víno obsahujú alkohol, ktorý je vynikajúcim konzervačným prostriedkom pre brezy a zachováva jej blahodarné vlastnosti.

Na prípravu tohto nápoja je potrebné pripraviť sud s objemom približne 7 litrov. Nalejte 5 litrov brezovej miazgy do suda, pridajte fľašu portského vína (750 g), pol litra vodky, 1,2 kg granulovaného cukru a 600 g hrozienok.

Zmiešame všetko na rozpustenie cukru. Pevne zatvorte av chlade. Odporúča sa držať sud na nápoji na ľadovci dva a pol mesiaca. Potom otvorte sud a nalejte destilovaný nápoj do fliaš a pevne ich zatvorte.

Fľaše na nápoje by sa mali posielať do pivnice, kde by sa mali skladovať v horizontálnej polohe.

Tento nápoj bude zdobiť a diverzifikovať svoj stôl. Vaši hostia ocenia brezové víno pripravené doma.

Foto. Domáce brezové víno

\ t

Tretí recept , ako vyrobiť domáce víno z brezy brezovej.

Toto nie je len domáce víno a nie len alkoholický nápoj. Koniec koncov, s použitím v miernych dávkach, si môžete nielen vychutnať arómu brezovej miazgy, ale aj vaše telo s prospešnými vlastnosťami brezy miazgy.

A tak opäť potrebujeme súdok s objemom približne 7 litrov. Je potrebné do nej naliať 5 litrov brezovej miazgy, pridať 1 liter portského vína, 1,6 kg cukru, rozdrobenú dužinu 2 citrónov bez semien. Zatvorte hlaveň a pošlite ju na ľadovec alebo pivnicu na 2 mesiace. Potom otvorte hlaveň, nalejte obsah suda do fliaš a pevne ich zatvorte. Pošlite fľašu nápoja do pivnice a dajte ich horizontálne. Potom, po troch týždňoch bude brezové víno pripravené.

Foto. Brezové víno

Hostia budú potešení vôňou citrónu a liečivými vlastnosťami domáceho vína.

Dúfam, že tieto tri recepty, ako vyrábať víno z brezovej miazgy, budú žiť večne vo vašom zápisníku receptov.