Ako si vyrobiť hrozienkový sirup - recept na varenie doma

Domáce milenci vedia, aké cenné sú hrozienka. A nie len na pečenie. Existuje mnoho receptov na občerstvenie a hlavné jedlá, ktoré používajú hrozienka. Pre všetky tieto jedlá by sa hrozienka mali variť, aby bobule zjemnili a odhalili chuť. My varíme, a potom, bez ľútosti, vylejeme vývar, v ktorom sú rozinky rozvarené, čím sa zbavíme jedného z najužitočnejších dezertov - hrozienkového sirupu.

Zloženie: hrozienka, citrón, cukor Čas na záložku: Celý rok

Koniec koncov, pripravuje sa jednoducho a jeho výhody sú neuveriteľné. Sirup z hrozienok sa používa na prechladnutie, s oslabenou imunitou a dievčatá, ktoré chcú schudnúť, by sa tomu nemali vyhýbať. Samozrejme, pre diétny sirup je pripravený na med, ale v iných prípadoch, glukóza, v kombinácii so širokým spektrom hrozienkových vitamínov, je len spása pre oslabený organizmus.

Na prípravu sirupu musíme pripraviť odvar z hrozienok.

Pre 1 šálku hrozienok vezmite:

  • 1 l. vody
  • 0,5 kg cukru.

Rozložte hrozienka do cedníka a opláchnite ich pod tečúcou tečúcou vodou.

Rozotrite hrozienka v hrnci, prikryte vodou a zapálte.

Hneď ako sa voda varí, odložte plyn na najnižšiu úroveň a zakryte panvicu vekom.

Ak potrebujete hrozienka, potom ho neprevarujte, inak sa bobule budú plaziť a bude problematické ich používať pri pečení.

V priemere hrozno varí 10-15Potom sa musí živná pôda filtrovať. Tento čas stačí na to, aby sa vývar naplnil chuťou a vôňou bobúľ.

Teraz máte hrozienka a odvar, z ktorých si môžete sirup už variť.

Nalejte cukor do odvarov z hrozienok, dajte hrniec späť na oheň a varte, až kým sa cukor úplne nerozpustí a konzistencia tekutého medu.

Hrozienkový sirup má silnú a trochu klonujúcu chuť. Preto 3 minúty pred tým, ako je sirup pripravený, sa odporúča pridať šťavu z polovice citrónu alebo citrónovú kôru. Potom sirup nalejte do čistých, suchých pohárov a zavrite ich viečkami.

Hrozienkový sirup je jedným z výrobkov, ktoré ľahko odolávajú dlhodobému skladovaniu a nevyžadujú si osobitné podmienky. Pri teplote miestnosti bude sirup trvať jeden rok. Na to však nie je žiadna osobitná potreba, pretože hrozienka sú takýmto produktom, ktorý je tam vždy a jeho cena sa nemení v závislosti od ročného obdobia. Tam je vždy možnosť variť čerstvé porcie sirupu a variť nejaké jedlo s hrozienkami v rovnakom čase.

Ako užitočné hrozienka pozri na videu: