Ako rýchlo soli malé ryby doma alebo chutné rýchlo solené ryby.

Navrhovaný rýchly recept na solenie rýb v slanom náleve je vhodný na prípravu malých rýb. Pri solení a následnom sušení je tento recept vhodný pre morské aj riečne pokuty. Rýchle solenie rýb v slanom náleve je spôsob, ktorý vám nezaberie veľa času na prípravu. Bude trvať dlhšie, kým chytíte malé ryby, ktoré potrebujete pre zaslyki.

Zloženie: ryby, soľ, ocot

Ako nakladať ryby na sušenie v slanom náleve.

Umyte ryby a odstráňte všetky vnútornosti. Odstránenie vodného kameňa nie je potrebné.

Namočte v malých množstvách v slanom náleve najviac 1 alebo 2 minúty. Pre tento roztok do 1 litra vody sa získa 40 gramov soli.

Teraz ryby okamžite ponorte do neriedeného 9% octu na 2 minúty, potom do chladenej soľanky, ale na 30 minút.

Nasýtený fyziologický roztok je jednoduchý a ľahko sa pripravuje. Za týmto účelom sa množstvo soli naleje do vody tak, aby sa soľ za miešania nerozpustila. Potom ho dajte do varu a počkajte, kým vychladne.

Po 30 minútach stačí rybu vybrať zo soľanky a zavesiť niekde na vetrané miesto na sušenie. Keď zaschne, na jeho povrchu zostane tenká biela vrstva soli.

Takéto malé solené ryby je možné uchovávať v boxoch s otvormi na prívod vzduchu. Doba skladovania s vhodným solením a šetrením môže trvať niekoľko mesiacov.

Takéto chutné, slané a sušené malé ryby, \ ta nezáleží na tom - rieka alebo more, čo je najvhodnejšie pre pivo alebo domáce pivo. Bon appetit!

Pozri aj video: Slaný chmúr v slanom náleve. Ako autor videa, Alexej Dodonov, píše v komentároch nižšie, tento recept môže byť použitý pre následné sušenie a sušenie rýb.

Alternatívne suché solenie: Ako nakladať ryby (Bullhead).