Ako rýchlo a ľahko variť melón jam: varenie možnosti pre lahodný melón jam

Veľmi obľúbený je veľký melón, ktorý má vynikajúcu chuť. Používa sa nielen čerstvé. Mnohé ženy v domácnosti sa prispôsobili na zber melónu na zimu. Patria medzi ne sirupy, džemy, džemy a kompóty. Dnes sa budeme zaoberať možnosťami a spôsobmi prípravy melónového džemu. Ak sa budete striktne riadiť pokynmi, varenie by nemalo spôsobiť prácu ani pre začínajúcich kuchárov.

Zloženie: voda, melón, koreň zázvoru, kyselina citrónová, cukor, citrónová šťava, citrónová kôra Čas do záložky: Jeseň

Obsah

  • 1Výber melónov
  • 2Spôsoby výroby džemu
    • 2.1Jam s melónovými kúskami
    • 2.2Jam s kyselinou citrónovou
    • 2.3Delikátny homogénny džem
    • 2.4Melounový džem v pomalom hrnci
  • 3Ako a koľko skladovať melónový džem

Výber melónov

Rôzne odrody melónov sa môžu navzájom líšiť v tvare ovocia, jeho farbe a štruktúre a šťavnatosti buničiny. Bobule s mäkkou, mäsitou dužinou sa najlepšie používajú na výrobu homogénnej štruktúry marmelády a hustého a hrubého - na dezert s plátkami.

Pred začatím práce sa melóny musia umyť, ošúpať z kože a odstrániť časti osiva. Nasledujúce recepty sú založené na čistej hmotnosti produktu.

Spôsoby výroby džemu

Jam splátky melónu

kilogram drobnej (tvrdej) melónovej drviny sa rozdrví na malé kocky. Aby sa jam uvaril rovnomerne, rez by mal byť čo najjednotnejší.

Kostky sa nalejú 500 g cukru, zmiešajú sa a nechajú sa stáť niekoľko hodín. Šťavnatý melón počas tejto doby dá veľké množstvo šťavy.

Nádoba s výrobkami položenými na oheň a pridaná ďalšia kila cukru. Na pomalom ohni sa džem prenesie do varu a varí sa 25-35 minút. Doba varenia sa mení v závislosti od množstva vybranej šťavy a hustoty melónov. Akonáhle hmota začne hustnúť, pridajte jednu citrónovú šťavu alebo jemne nasekanú chuť do misky. Pre chuť môžete tiež pridať niekoľko kolies čerstvého koreňa zázvoru. Aby mohol džem absorbovať všetky chute, nechá sa 20-30 minút odpočívať. Potom sa hrniec opäť vráti do ohňa a varí sa štvrtinu hodiny. Jedna minúta až do varenia sa rezy zázvoru odstránia.

Kartata Potata Channel vám povie, ako urobiť melónový džem s banánom

Jam s kyselinou citrónovou

Hlavné zložky, melóny a cukor, budú potrebovať rovnaké množstvo. Dva kilogramy melónu prechádzajú cez mlynček na mäso spolu s cukrom. To umožní, aby melón šťava vyniknúť rýchlejšie.

Kvapalná pyré sa vloží na oheň a varí sa až do hustoty. Keď sa jam začne "pľuvať", oheň sa zníži na minimum. Od tohto bodu neopúšťajú varnú nádobu, kontrolujú proces varenia a neustále miešajú dezert. Je veľmi dôležité zabrániť lepkavosti.na dno, inak bude chrumkavá chuť pokrmu znižovať všetko úsilie na nič.

Pripravenosť melónového džemu sa testuje pomocou štandardnej technológie, pričom sa kvapka na tanierik. Jem, s istotou držiacu formu, je považovaný za pripravený.

Po stanovení konečnej pripravenosti misky sa pridá kyselina citrónová. Tento objem bude vyžadovať približne lyžičku prášku bez sklíčka. Je žiaduce vopred rozpustiť kryštály v malom množstve prevarenej vody.

Po uvarení džemu na ďalšiu minútu sa požiar vypne a dezert sa balí do pohárov na ďalšie skladovanie.

Jemný homogénny džem

Najprv sa narezie kilogram kôry melónu na kocky a potom sa čistí mixérom. Mletie melónov sa najlepšie vykonáva okamžite s cukrom. Bude potrebovať od 700 gramov do kilogramov. V závislosti od sladkosti hlavného produktu sa toto číslo môže líšiť jedným alebo druhým smerom.

Sladené zemiakové kaše naložíme na sporák a varíme do varenia po dobu 10 minút. Potom sa slepý pokus nechal 5 až 6 hodín odpočívať. Veko počas zaseknutého papiera nie je zakryté. Po určitom čase sa varenie pokračuje. Celkový počet návštev je 3 až 4 a doba varu je 10 až 15 minút. Zahustený homogénny džem horúci nalial do pohárov a otočiť veka.

Melounový džem v pomalom hrnci

Kilogram melónu na strednom strúhadle. Hmota sa vloží do hlavnej nádoby viacvrstvy a prekryje sa rovnakým množstvom granulovaného cukru. Po zmiešaných výrobkoch sa nechajú stáť 20 minút. Pred začiatkomvarenie, na melón pridajte ďalších 50 ml vody. Uvarte uviaznutie v režime "kalenia". Čas varenia sa nastavuje automaticky alebo manuálne. Časovač by sa mal spustiť po 60 minútach. Počas tejto doby sa musí džem niekoľkokrát premiešať drevenou alebo silikónovou stierkou. Multicooker jam sa ukazuje byť mierne tenší v konzistencii, ale to je kompenzované najmenej náklady na váš čas na prípravu.

Video, ktoré prezentuje kanál „Dobré ráno, Mier!“, Odhalí tajomstvo varenia melónu-melón

Ako a koľko skladovať melónový džem

Hotový melónový džem sa rozloží v nádobách upravených parou, horúcich. To vám umožňuje skladovať obrobok na maximálne množstvo času - až 2 roky. Ak sa balenie vykonáva v nesterilizovaných nádobách, uskladnite takýto produkt v chladničke počas 4 mesiacov.