Ako nakladať uhorky v sude na zimu chladným spôsobom - jednoduchý recept na solené uhorky chutné a chrumkavé.

Pickles v sude - starý ruský blok, ktorý bol pripravený na zimu v dedinách. Dnes môžu byť takto osolené, ak je v dome studený suterén alebo máte garáž, letný dom a iné miesta, kde môžete umiestniť plasty, ale je lepšie, ak sú to vápencové alebo dubové sudy.

Zložky: petržlen, čerešňové listy, listy čiernych ríbezlí, uhorky, horké korenie, zeler zeleň, soľ, kôpor, chren, cesnak

Obsah

  • 1Ako pripraviť sud na solenie.
  • 2Ako okoreniť na zimu studenou cestou.

Ako pripraviť sud na solenie.

Osolené uhorky v sudoch sa začnú zbierať opatrnou prípravou nádob. To by sa malo uskutočniť 2-3 týždne pred hromadným zberom zeleniny.

Barel naplňte do okraja bežnou vodou a nechajte stáť 14-20 dní.

Potom vodu vypustite, sudy opláchnite horúcim roztokom sódy a opláchnite ju studenou vodou.

Utrite do sucha a prikryte handričkou, až kým sa nádoba nenaplní uhorkami.

Pred ich veľmi kladenie, pripravil barel, zalejeme vriacou vodou.

Ako nakladať uhorky na zimu chladným spôsobom.

V deň morenia vyberte zo záhradného lôžka uhorky, dôkladne ich opláchnite a ponorte ich do vriacej vody na 2-3 minúty.

Rýchlo vyberte z vriacej vody a ponorte do studenej vody. Táto jednoduchá manipulácia umožní uhorkyUdržujte svoju prirodzenú zelenú farbu.

V sudoch, ktoré sú určené pre 50 kg uhoriek, je potrebné položiť korenie: dáždniky z kôrovcov - 2 kg, koreň a chren chrenu - 250 g, strúčiky cesnaku - 200 g, čerstvé korenie - 50 g, petržlen a zeler 250 g, zelené listy čerešne a čiernych ríbezlí. Malo by fungovať iba 500 g korenia. Pri plnení sudov sa tieto korenia musia umyť, vysušiť a položiť vrstvy uhoriek.

V sudoch naplnených uhorkami a korením nalejte roztok studenej soli a nádobu nechajte v miestnosti pri izbovej teplote.

Solanka by sa mala pripravovať z 9 kg soli a 90 litrov vody pre veľké uhorky, z 8 kg soli a 90 litrov vody pre stredné uhorky, zo 7 kg soli a 90 litrov vody pre malé uhorky. Preto, aby sa uhorky v sudu, musíte si vybrať jednu veľkosť - to je, ako sa bude soľ von rovnomerne.

Barel s nakladanými uhorkami by sa mal udržiavať v teple 2-3 dni, aby sa začala aktívna fermentácia. Takže počas kvasenia sa uhorky spolu so soľankou nezvýšia pod okrajom suda, na ne by sa mala položiť bavlnená vložka, na ňu by sa mal položiť drevený kruh, ktorý by sa mal poraziť z dláždenej dlažby alebo veľkej panvice naplnenej vriacou vodou.

Keď príde čas a pena sa začne tvoriť na povrchu soľanky, spúšťajte sudy do suterénu, a ak sa soľanka rozliala, naplňte sud s novým až na vrchol.

Podľa zásady solenia uhoriek v sudoch sa môžu pripraviť aj vo veľkých nádobách alebo fľašiach. Sklenené fľaše pred solením by sa mali umyť sódou a opariť vriacou vodoualebo držte 20 minút nad parou.

Chutné chrumkavé uhorky, solené v sudoch alebo v plechovke, možno ochutnať v mesiaci. Ak sa pri solení dodržiava presnosť a dôkladne umyte nádoby a zeleninu, uskladnite pri nízkej teplote, potom nakladané uhorky zostanú aj do jari.

Pozri aj video: Morenie uhoriek v sudoch alebo vani