Ako nakladať ryby na tachi doma - koľko a ako nakladať.

Okrem barana môžete týmto spôsobom okoreniť pleskáč, karas, kapary, zherek, šťuku, kapra, candáta a iné druhy rýb. Malé ryby na solenie sú dostatočné na 2-3 dni, stredné - 5-10 dní, veľké - 7-12 dní.

Pozri tiež: všetky údaje o solení rýb.

Ako soľ ryby na taranka.

Ryby vážiace viac ako 600 gramov sa musia najprv pripraviť na proces solenia. Každá jatočné telo je rezané pozdĺž chrbta, odstránime vnútro cez tento rez, pozdĺž chrbta robíme vertikálne rezy, rezáme hlavu do stredu pery (ktorá je na vrchu). Odborníci túto procedúru nazývajú plastifikáciou.

Potom rybu dôkladne umyjeme, všetky kusy opláchneme soľou a „otvorené“ jatočné telá vložíme do vrstiev v pripravenej nádobe (operadlo zhora).

Každá vrstva sa naleje soľou.

S touto metódou solenia je potrebné používať náklad, tlačiť ryby na vrchol.

Keď je ryba solená, musí sa dobre umyť studenou soľankou a navliecť cez žiabre alebo oči na drôte alebo lane, zavesiť na suché a suché. Uchovávajte ryby dobre vetrané, vzduch je dostatočne teplý a nie vlhký. Ak nie je možné splniť všetky tieto podmienky prirodzeným spôsobom, potom sú v miestnosti zapnuté ohrievače.

Solenie rýb na taránke sa nemusí okamžite sušiť. Môže sa skladovať na skladovanie v sudoch alebo iných nádobách, ktorých veľkosť závisí od počtu rýb. Pre mastné odrody možno použiť útlak. Ďalej kúsokčistý pytlovina sa musí tiež navlhčiť v soľanke a prikryť vrchnou časťou valca.Ideálnym miestom na uloženie takéhoto sochoru je studená pivnica.

Pozri tiež video recepty: rodina Brovchenko.Ako nakladať a sušiť ryby (taranka).

Video: TARANKA - CARP sušená, údená doma.