Ako nakladať ryby na suché sušenie.

Suchá metóda solenia rýb je vhodná, ak chcete soľ, šťuku, zherekh a mnoho ďalších druhov rýb vrátane veľkých. Táto metóda varenia je čo najjednoduchšia. Minimálne úsilie a po čase dostanete rybu s vysokou nutričnou a výživnou hodnotou.

Zloženie: nové korenie, bobkový list, ryby, soľ

Aby ste urobili chutného domáceho veľvyslanca rýb, budete potrebovať:

- ryby;

- morská soľ (môže byť nahradená obyčajnou) - 150 gr. pre každý kilogram rýb;

- vavrínový list;

- hrášok čierny.

Rybu dobre umyjeme, vyčistíme, vyčistíme vnútornosti, opláchneme.

Zvierame sa soľou vonku a vo vnútri, nezabudnite si zaplniť do žiabier, ak je jatočné telo veľké (viac ako 2 kg) - na zadnej strane na oboch stranách urobíme zvislý rez a tiež soľ.

Pri pokladaní rýb do krabíc alebo sudov je potrebné to urobiť vo vrstvách, bruchu hore, hojne kropiť soľou a korením. Čím bližšie je horná časť valca, tým väčšie množstvo soli by sa malo použiť na preplnenie.

Odstraňujeme na chladnom mieste.

Pri solení pražmy, šťuky, zherekhu, približný termín solenia je 12 dní, kapor a štika perch - 15 dní. Ak necháte ryby na teplom mieste, bude hotová za 5-7 dní.

Po uplynutí tejto doby vyberte ryby zo soli. V tomto štádiu je pripravený na použitie.

V prípade potreby pripravte sušené ryby, umyte ich studenou vodou a zavestesuché na chladnom mieste s dobrým vetraním.

Solené suché ryby by sa mali skladovať na spodnej polici chladničky, zabalené v pergamene. Je tiež dovolené skladovať v suchom chladnom priestore v balíku, za predpokladu, že sa k rybám nedostanú muchy, osy a iný hmyz.

Pozri aj video: Ako sušiť a soľiť ryby doma. Jednoduchý recept na lenivý.

Ako vyrobiť taranka z akejkoľvek ryby. Suché solenie. HD

Sušená pražma. Ako močiť pleskáč.

Tu, v skratke, to je všetko.