Ako nakladať riečne ryby: šťuku, zherekh, chub, ide “pod lososom” alebo “pod červenou rybou” doma.

Riećne ryby z domácich rýb sú nepochybne vynikajúcou pochúťkou a vynikajúcou dekoráciou każdého stola. Okrem toho, nie je vôbec ťažké a drahé variť lahodnú pochúťku, dokonca aj začínajúci kuchár si poradí s procesom solenia bez problémov.

Zloženie: koriander, ryby, cukor, soľ, mleté ​​korenie

Ponúkame základný prvok v jeho zložení a jednoduchosti vykonania receptov na solenie bežných rýb. To môže byť asp, šťuka, ide alebo chub.

Pre jeden kilogram rýb je potrebné pripraviť asi dvesto gramov tzv.

Na suché solenie budete potrebovať súbor korenia, ktorý je určite v každej domácnosti: dve časti soli, jedna časť cukru, štipka čierneho korenia. Prípadne môžete pridať trochu koriandra a iné obľúbené korenia.

Berieme 1 kilogram šťuky, asp, jesť alebo ide a otvoriť ryby po celej dĺžke. Aby bol zber naozaj chutný a voňavý, ryby nemusia byť umyté, je lepšie ich jednoducho utrieť čistou kuchynskou utierkou.

Hlava a plutvy musia byť predrezané, môžete ich nechať na varenie polievky.

Vnútri aj zvonku ryby rovnomerne posypte pripravenou soľnou zmesou. Je lepšie to robiť mierne, aby to nepreháňalo.

Potom musíte vložiť potenciálne slané jedlo do vhodnej veľkosti hrnca pod miernym jarmom. Potom musí byť nádoba umiestnená na chladnom mieste.- v chladničke, pivnici alebo len na balkón.

To, čo sa teší, je dlho čakať, kým solené ryby nedosiahnu požadovaný stav. Po niekoľkých dňoch ho môžete bezpečne položiť na stôl a vychutnať si ho s radosťou.

Ryby z takéhoto domáceho suchého solenia sú chuťovo a vzhľadovo veľmi podobné lososovi.

Pozri tiež video: Solenie veľkých riečnych rýb. Ako ušetriť a nie dusiť!

Video: Ako soľ pražiť (korenené solené).