Ako nakladať repa: recept a varenie nakladaná repa - lahodné predvalky na zimu.

Nakladaná repa je vynikajúcim základom pre prípravu rôznych chutných predjedál a prvých kurzov. A napriek tomu, že populárna zelenina je dokonale zachovaná bez akejkoľvek konzervácie až do jari, takáto úroda repy bude užitočná v každom dome v domácnosti. Preto poviem svoj recept, ako nakladať repu na zimu doma je jednoduché a chutné.

Zložky: klinček, nové korenie, škorica, bobkový list, cukor, \ t repa, soľ, ocot

Príprava chutného a zdravého zberu repy na zimu.

Nakrájajte vrcholy a korene z repy a ponechajte hlavy.

Následne dôkladne umyte repu a odošlite ju do vriacej vody, v ktorej varí: do 20 minút - malé korene a 45 minút veľké korene. Aby sa zachovala krásna a šťavnatá farba zeleniny, je potrebné ju uvariť vcelku, bez toho, aby došlo k jej odrezaniu alebo odstráneniu.

Po uplynutí stanoveného času vyberte z vriacej vody a nechajte vychladnúť. Ak ste v zhone, koreňová zelenina môže byť umiestnená v studenej vode. Po tomto postupe sa pokožka očistí ľahšie.

Keď sa repa ochladila, odstráňte kožu a rozrežte veľké repy na malé kúsky. Malé korene nemožno rezať, ale nakladané celé.

Ďalej pripravte marinádu, ktorá môže byť mierne kyslá, kyslá a korenistá. Na prípravu každej marinády potrebujete 10 litrov vody a 500 - 600 g soli, 5 g klinčekov, bobkový list, škoricu a 3 g korenia.

Marinády sa od seba líšia množstvom cukru a octovej esencie.

Pre subtílnu marinádu budete potrebovať toľko cukru (500-600 g) ako soli a 150-170 ml esencie.

Na kyslú marinádu bude cukor a esencia potrebovať viac: od 600 do 900 g cukru a 250 esencií.

Na prípravu ostrej marinády potrebujete asi 1 kg cukru a 470-530 ml acetátovej esencie.

Na prípravu marinády, rozpustenie cukru a soli vo vode, varenie roztoku a pridanie octovej esencie.

Pripravené varené repy zložené v litroch alebo pollitrových nádobách a nalejte jednu z navrhnutých teplých marinád, ktoré sú sterilizované 10-12 alebo 7-8 minút.

Potom zvinujeme plechovky s plechovými viečkami a otočíme ich.

Potom, čo banky ochladli, odoberú sa v chlade na ďalšie skladovanie.

Príprava morenej repy na zimu je teraz dokončená. Takýto výborný domáci prípravok je dobrý, pretože sa dá použiť na okamžitý boršč, polievku z červenej repy a ďalšie prvé kurzy. Po zvládnutí receptu na nakladanie repy môžete ju použiť v zime ako prísady na rýchlu prípravu rôznych korenených snackov a šalátov.