Ako nakladať malé ryby doma - jednoduchý recept na korenené solenie malých rýb.

Použitím tohto jednoduchého solného receptu šproty, šproty, šunky a mnohých ďalších malých druhov rýb sa solí. Proces solenia je jednoduchý, každý sa s ním dokáže ľahko vyrovnať. Hlavná vec je mať túžbu.

Zloženie: klinček, nové korenie, bobkový list, listy ríbezlí, dusičnany potravín ; ], ryby, soľ, kmín

Akékoľvek enamelware bude robiť pre solenie. Ak je ryba veľmi malá, nemôžete ju črevá. Proces solenia sa uskutočňuje na chladnom mieste.

Všetko, čo potrebujete, je toto:

- ryby;

- soľ (150 g. Na 1 kg rýb na mierne solenie; 250 - 300 g. - pre silné);

- dusičnan jedla (pomer k soli 1 až 10 častí) - bez prítomnosti aspirínu;

- vavrínový list;

- hrášok čierny;

- klinček, kmín, listy ríbezlí - ako korenie.

Pozri tiež: všetky údaje o solení rýb.

Soli s malými rybami osolíme suchým korenistým solením.

Rybu opláchneme v studenej vode, necháme odtekať prebytočnú kvapalinu.

Následne namažeme jatočné telá soľou (mala by sa „prilepiť“ k rybám) a rýchlo ich presunúť do pripraveného kontajnera, pričom nezabudneme na posypanie korením.

Na vrchole ležíme útlak a počkáme, až sa „maličkosť“ naplní. Netrvá dlhšie ako 1 - 3 dni.

Jediné, čo treba urobiť, je umiestniť solené korenené solené ryby do menšej nádoby na skladovanie v chladničke.

Silne nasolené malé ryby by sa mali pred konzumáciou namočiť.

Pozri tiežvideo recepty: Rýchle solenie capelin doma - korenené solené suché.

Video: DRY AMBASSADOR KHAMSI, KHAMSA.