Ako nakladať lososa lososa doma - 7 najobľúbenejších spôsobov, ako variť solené kamarát

Všetci milujeme solené červené ryby. Kus 150-200 gramov možno zakúpiť v takmer každom obchode, ale najlepšou možnosťou je domáce morenie. Losos je chutný, ale mnohí si ho nemôžu dovoliť a ružový losos neobsahuje takmer žiadne mastné vrstvy, čo ho robí suchým. Existuje riešenie: najlepšou možnosťou je keta. V tomto článku nájdete mnoho rôznych spôsobov, ako solenie kamarát doma. Voľba je na vás!

Zložky: horčičný prášok, tekutý dym, keta, bobkový list, cibuľová cibuľa ], korenie, rastlinný olej, cukor, citrónová šťava, soľ, korenie na ryby, mleté ​​čierne korenie Čas vloženia: Celý rok

Obsah

  • 1Jemnosti výberu a prípravy rýb
  • 2Osvedčené metódy solenia lososa obyčajného
      \ t
    • 2.1Najjednoduchšia možnosť
    • 2.2V slanom náleve
    • 2.3S horčicovým práškom v plechovke
    • 2.4S lukom v plechovke
    • 2.5V zložení ropy
    • 2.6Dvojhodinová expresná metóda
    • 2.7S „Dymom“
  • 3Možnosti a skladovateľnosť

Jemnosti výberu a prípravy rýb

Prvá vec, ktorú musíte rozhodnúť, aký druh rýb sa použije na solenie: čerstvé, chladené alebo mrazené. Čerstvé mrazené ryby sú k dispozícii takmer každému, ale ďaleko od všetkých obchodov ponúkajú chladené ryby. V každom prípade je potrebné venovať pozornosť externémudruh jatočného tela na výber najčerstvejšieho výrobku:

  • Keta v mrazení by nemala mať hrubú škrupinu ľadu. Všeobecne platí, že ľad by mal byť čo najmenší.
  • Plutvy čerstvých aj mrazených rýb by mali byť svetlej farby a brucho bez škvŕn žltej hrdze.
  • Stupnice rýb by mali byť lesklé a koža bez poškodenia.

Je najlepšie zvoliť si celé jatočné telo, prednostne bez vnútorností. V tomto prípade je pravdepodobné, že sa stanete majiteľom nielen dobrého kusu červeného mäsa, ale aj lahodného ketovového kaviáru.

Pred solením treba jatočné telo rozmraziť. Najlepšie miesto na to má chladnička. Ak chcete urýchliť proces rozmrazovania, v extrémnych prípadoch, pri izbovej teplote, uvedenie ketu na stôl. Spôsoby rozmrazovania v teplej vode alebo v mikrovlnnej rúre nie sú vhodné.

Ďalším krokom je krájanie pancierovky. Celý postup je veľmi dobre demonštrovaný vo videu z kanálu Recepty babičky Emmy

.

Nie je potrebné odstraňovať kožu z filé na výrobu soleného lososa lososa. Takže mäso sa nerozpadne pri solení. Avšak, niektoré rýchle recepty naznačujú, solenie chum plátky. V tomto prípade sa koža okamžite odstráni z veľkej vrstvy červeného mäsa a potom sa rozreže na platne alebo kocky.

Osvedčené metódy na solenie komôr

\ t

Najjednoduchšia možnosť

Rezaný kus lososa obyčajného v tejto klasickej verzii sa posype liekovou zmesou pripravenou z 1 polievkovej lyžice cukru a 2 lyžice.soľ. Tento pomer 1: 2 je základný a najúspešnejší.

Filety sú posypané zmesou dosť silno, nezabúdajúc na stranu s plsťou. Potom sa ryba otočí hore nohami a nádoba sa prikryje vrchnákom. Ak nádoba nie je vybavená vekom, môžete ju uzavrieť plastovým vreckom alebo lepiacou fóliou.

Čas na úplnú pripravenosť misky - 24 hodín. O deň neskôr sa prebytočná soľ odstráni z kusa šunky nožom alebo sa opláchne prúdom studenej tečúcej vody.

Postripucha Channel ponúka veľvyslanca Ket s plátkami cesnaku

V slanom náleve

V litri vody sa rozpustia 4 polievkové lyžice soli a 1 polievková lyžica cukru. Z korenia pridajte 1 veľký list vavrínu a 6 čiernych korenín. Marinádu položte na sporák a varte 2 minúty. Po ochladení kvapaliny na laboratórnu teplotu sa do soľanky na 6 hodín umiestni losos. Aby sa skrátil čas solenia, ryba sa rozreže na kúsky široké 3 - 4 palce. V tomto prípade bude keto stačiť na 3 hodiny, aby ho dostalo.

Po uplynutí stanoveného času sa ryby vyberú z kvapaliny, ľahko sa vysušia papierovými uterákmi a vložia do čistej plastovej nádoby na ďalšie skladovanie.

S horčicovým práškom v plechovke

V malom hrnci sa varí 1 liter vody s prídavkom cukru a soli, 3 polievkové lyžice, pár bobkových listov a 5-7 hrachu čierneho korenia alebo nového korenia (podľa vlastného uváženia). V marináde ochladenej na 50-60 stupňov sa pridá lyžica horčičného prášku a všetko je v poriadku.miešať, aby sa zabránilo hrudkám. Dajte vývar stáť 5-10 minút. V tomto okamihu sa ošetruje losos lososovitý. Filety sú narezané na pásy široké 2-2,5 cm a uložené do nádoby vhodnej veľkosti. Horná rezaná horčičná marináda na 3-4 hodiny. Solené ryby sa vyberú z kvapaliny a vložia sa do suchej misky, ktorá sa prikryje vekom.

Oleg Severyukhin uvádza vo svojej videonahrávke veľmi podrobný opis lososa z lososa lososa s vodkou

.

S cibuľou v pohári

Rovnako ako v predchádzajúcom recepte, ryby sa narezávajú na pásy, aby sa dali ľahko položiť do nádoby a najrýchlejšie buriny. Každá vrstva šunky solené so soľou a cukrom v pomere 2: 1, dať niekoľko pol krúžkov alebo štvrtiny šťavnaté cibule, a mierne posypané citrónovou šťavou. Všetky vrstvy sa opakujú na vrchu nádoby. Keď je nádoba úplne naplnená, ryba je mierne dotlačená rukou a cibuľa je položená poslednou vrstvou.

Soľná kaša by mala byť v chladničke pod vekom počas 1,5 dňa. Nádoba sa periodicky otáča hore nohami, takže výsledná soľanka sa rovnomerne rozdeľuje. Hotové ryby sa prenesú z nádoby do čistej nádoby, pričom sa odstránia polovice cibule.

V zložení oleja

Osolenie zemiakov v oleji spôsobí, že bude vyzerať ako losos, pretože sa ukáže, že ryby sú tučné a jemné. Na prípravu vezmite hlbokú nádobu alebo sklenenú nádobu. Kúsky lososa lososa sú veľkoryso zvinuté vo vytvrdzovacej zmesi: soľ - 3 časti, cukor - 1 diel. Ryba sa položí na tanier a nechá sa stáť na stole 2 hodiny. Potom skúsky čistia časť soli a cukru nôžkou (nie je potrebné umývať kúsky). Vytvrdzovacia zmes sa odstráni bez fanatizmu! Ketu posun v jar a zalejeme rafinovaný rastlinný olej. Kapacita s domácimi solenými rybami sa odstráni v chladničke. Za deň si môžete skúsiť ketu!

Dvojhodinová expresná metóda

Táto možnosť je vhodná pre malé množstvo rýb. Chum filé sú ľahko zmrazené (doslova 30-40 minút v mrazničke). To sa robí tak, že ryby môžu byť jemne narezané nožom. Hrúbka kusov by mala byť 2-3 milimetre. Rozprestrite kúsky rýb rozprestreté na širokom tanieri a posypte vytvrdzujúcou zmesou. Je vyrobená z lyžičky soli a ½ lyžice cukru. Na ochutenie pridáme mleté ​​čierne korenie.

Z vyššie uvedeného je ryba posypaná citrónovou šťavou a posypaná koreninami „Pre ryby“, ktoré neobsahujú soľ. Po 2 hodinách sa ryby môžu použiť na ozdobenie sendvičov.

S „dymom“

Údené údené solené keta možno uviesť v „Kvapalnom dyme“. Toto zloženie je možné zakúpiť v každom obchode s potravinami alebo v supermarkete.

Kus lososa lososa je potiahnutý „dymom“ a potom nasolený klasickou suchou metódou: soľ a cukor v pomere 2: 1. Nie je nutné soľ s hustou vrstvou, pretože prebytočná vytvrdzovacia zmes sa neodstráni neskôr. Až do úplnej pripravenosti, 12-20 hodín, losos losos je umiestnený v chladničke, zabalený do prilepenej fólie alebo vložte ryby do vzduchotesnej nádoby.

Možnosti a skladovateľnosť

DokončenéSolený losos lososový sa skladuje v hlavnom priestore chladničky 2-3 dni, oddelene od cudzích pachov. Na ďalšie predĺženie tohto obdobia sa plátky lososa lososa nalejú rastlinným olejom.

Ideálnym miestom na dlhodobé uchovávanie veľkých objemov soleného lososa lososa je mraznička. Tesne balené solené ryby môžu byť chladené až 6 mesiacov.

Ak máte záujem o tému solenie rýb, odporúčame, aby ste sa zoznámili s výberom receptov na varenie soleného lososa, ružového lososa alebo lacného sleďa.