Ako nakladať huby na zimu v kyslej marináde bez sterilizácie.

Huby v kyslej marináde sú vyrobené z akýchkoľvek jedlých húb. Hlavnou podmienkou je, že môžu byť naplnené kyselinou kyslou - sú potrebné len veľmi mladými. Ak sú splnené všetky podmienky, je možné na zimu nakladať huby bez sterilizácie.

Zložky: klinčeky, horčica, huby, nové korenie, koreň chrenu, \ t bobkový list, cibuľa, muškátový orech, soľ, kmín, ocot, \ t čierne korenie \ t

Ako variť nakladané huby v kyslej nádobe na zimu.

Vezmite nádoby na liter a sterilizujte ich nad parou.

Korenie umiestnite na dno horúceho kontajnera: bobkový list (2 kusy), celé horčicové semená (1 lyžička alebo pol polievkovej lyžice), nové korenie (5 hrachu), čierne korenie (3 hrach), ošúpané a narezané na krúžky šalotka (2 kusy), kúsok čerstvého koreňa chrenu (2 cm), rasca (štipka), muškátový oriešok (1/6 diel), klinček (3 púčiky).

Na korenie položte čerstvé huby, ošúpané a umyte v studenej vode. Takto pripravené prípravky naplňte horúcou, ale nie vriacou vodou. Jej teplota by mala byť do osemdesiatich stupňov. Banky okamžite hermeticky zvinú kryty.

Pripravte kyslú marinádu takto: zmiešajte vodu a ocot s koncentráciou 8% v pomere 1/1. Pridajte soľ do kyslej nádoby - vezmite až 30 gramov na liter kvapaliny. Všetky ingrediencie sa naplnia ako prvé, zmiešajú sa za studena a keď sa soľrozpustiť - naplňte na požadovanú teplotu.

Ak potrebujete polotovary s menším množstvom octu, potom už nie je bez sterilizácie. Pripravte marinádu pre huby tak, ako je popísané vyššie, len pre jeden liter vody vezmite iba 300 ml ôsmich percent octu, t. už rešpektujú pomer - 1/3.

V tomto prípade vylejte huby s kyslou tekutinou, ktorá nie je až na samé okraje nádoby, a nedosiahne vrchol 1,5 cm - počas tepelného spracovania sa huby začnú naliať do šťavy a banky sa naplnia na vrchol.

Nádoby okamžite okamžite zvinúť a umiestniť do stacionárneho vodného sterilizátora. Voda v sterilizátore by mala variť veľmi pomaly, aby jeho teplota nepresiahla deväťdesiat stupňov. Lieviky s hubami vyliate cez marinádu varili menej ako hodinu, teda 50 minút. Po sterilizácii nádobky ochlaďte na vzduchu a preneste ich do pivnice. Ak nemáte špeciálny sterilizátor doma, potom varte nádoby v pravidelnej veľkej hrnci.

Nakladané huby v kyslom hrnci sú dobré vo forme príloh pre mäso a hydinu. Môžu byť podávané aj ako studené občerstvenie alebo pridané do šalátov a vinaigret.