Ako nakladať cibuľu na celú zimu - alebo lahodnú horúcu marinádu pre malé cibule.

Navrhujem recept na marinovanie celej cibule. Začal som robiť takú úrodu potom, čo som si raz všimol, že manžel zo sklenice nakladaných paradajok bol prvý, kto chytil a jedol cibuľu. Rozhodol som sa ho variť oddelene chutné chrumkavé cibuľky.

Zložky: badyan, klinčeky, nové korenie, škorica, bobkový list, \ t cibuľa, horká paprika, cukor, soľ, ocot

Našiel som recept v mojom staromestskom zápisníku a pripravil som ho - páčil sa mi nielen môj manžel, ale aj deti. Táto príprava cibule na zimu je u nás veľmi obľúbená a začal som ju robiť pravidelne.

Marináda na výrobu domácej cibule (1 litrová marináda):

- pol litra vody;

- pol litra octu (9%);

- tabuľka soľ - 2. chaty;

- dať cukor podľa chuti (mám 3 polievkové lyžice);

Pikantné uhorky pre uhorky berú tie, ktoré sa vám páčia. A beriem tieto:

- badyan;

- nové korenie;

- škorica;

- bobkový list;

- feferónka;

- karafiát.

Ako nakladať cibuľu na celú zimu.

Naše domáce zbery cibule naznačujú, že je lepšie vybrať menšie hlavy, ale v zásade si ich môžete vziať. Hlavná vec je, aby sa zmestili do pohára.

Vybrané žiarovky ponorte do vriacej vody na 2 - 3 minúty a potom ostro ochladte.

A až potom musí byť cibuľa dôkladne očistená od šupín a koreňov.

Opálenéošúpanú cibuľu zalejeme osolenou vodou a necháme stáť pol hodiny.

Potom vypustite vodu, dajte cibuľu do plechoviek a nalejte horúcu marinádu.

Varenie horúcej marinády pre cibuľu predtým, ako budete musieť naliať do obrobku.

Marinované na takejto domácej receptúre cibule, veľa ako viac ako čerstvé. Koniec koncov, to vyzerá viac šťavnaté a mäkké na chuť, nie je tam žiadna taká silná ostrosť ako v čerstvej cibule.

Nakladanú cibuľu môžete použiť rovnako ako inú nakladanú zeleninu, alebo ju môžete pridať do rôznych šalátov, vinaigret a dokonca domácej pizze.