Ako čistiť črevá pre domáce klobásy.

Ten, kto často vyrába domácu salámu, vie, že najchutnejšia klobása sa získava v prírodnom obale, ktorý je obvyklým črevným črevom. Môžu byť kúpené na trhu alebo v supermarkete a môžete sa pripraviť na budúcnosť nezávisle. O tom, ako to urobiť správne a bude sa ďalej diskutovať.

Zloženie: voda, črevá, soľ

Na začiatok začnime s prípravou vnútorností. Stojí za zmienku, že v domácej kuchyni je najlepšie používať bravčové vnútornosti.

Najprv oddeľujeme črevá od močového mechúra a konečníka. Ak sa tak nestalo, a okamžite ísť do čriev, obsah močového mechúra a konečníka môže beznádejne pokaziť hotový výrobok. Preto sú okamžite oddelené od čriev. Aby ste to urobili, umiestnite črevo do cievy tak, aby jeho časť prechádzala cez okraj nádoby a oddelila tenké črevá, pohybujúce sa od žalúdka po črevá. Súčasne stláčajte obsah čriev a potom oddeľte tenké črevo od celého čreva. Ďalej, držať pozdĺž čreva ručne, oddeľovanie tuku z neho. Snižujú črevo do vody a delia ho na niekoľko častí, takže je vhodnejšie ho spracovať.

Vo vode prechádzajú črevá opäť medzi prsty a stláčajú zvyšok obsahu z nich. Voda sa vypustí a črevá sa umyjú pod tečúcou vodou, prechádzajúc prúdom vody cez otvor.

Ďalej sa musíte zbaviť hlienu, ktorý sa nachádza v črevách. Aby sme to dosiahli, otočíme črevá pomocou pravidelnej ceruzky.

Potom ich umyteSoľná voda, položená na rovný povrch a tupou stranou nôžky jemne zoškrabte hlien, jemne sa pohybujte po celom čreve.

Colon čistí presne rovnakým spôsobom. Majú však zloženú štruktúru. Preto je oveľa ťažšie ich umývať a čistiť. Na čistenie hrubého čreva sa rozrežú na malé kúsky. V tejto forme je hrubšie črevo ľahšie spracovateľné a čisté. Črevá vyčistené črevá sú naplnené čistou vodou a začnú pripravovať mäso na údeniny.

Ak sa črevá v blízkej budúcnosti nebudú plniť mletým mäsom, potom sa budú zbierať do budúcnosti, starostlivo ich zviažu do malých strapcov a hojne sa lejú kamennou soľou. Potom sa črevá umiestnia do nádoby, z ktorej sa musí odstrániť prebytočná kvapalina. Na to je žiaduce použiť cedník. Ak tekutina nezmizne, črevá sa môžu zhoršiť.

Rýchlejší a jednoduchší spôsob prípravy čriev na salámu pomocou dvoch pletacích ihiel nájdete na videu z filmu Varenie chutné doma.