Ako bezpečne a zmraziť čerstvú šťavu

Ak manžel priniesol veľký úlovok šťuky z rybárskeho výjazdu, alebo sa v obchode našla čerstvá a veľmi dobrá ryba, môžete si ju kúpiť a uložiť ju do budúcnosti pomocou mrazenia. Ak sa všetko urobí správne a včas, ryby zostanú čerstvé dlho.

Zloženie: šťuka Čas na záložku: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Prípravky na zmrazovanie
  • 2Mraziace kúsky štiky
  • 3Zmrazenie celej šťuky
  • 4Mrazené steaky

Príprava na zmrazenie

\ t

Aby sa zachovala chuť a čerstvosť rýb, musí byť riadne pripravená na zmrazenie. Po prvé, musíte sa rozhodnúť, čo chceme od šťuky, bude to v budúcnosti forshmak, steaky, pečené ryby alebo kotlety, metódy mrazenia na ňom závisia. Neskladujte neošetrené a neotroshennu ryby. Nezmrazujte ryby. V žiadnom prípade by sme nemali dať šťavu "odpočinku v posteli" v chladničke, čím menej času prechádza medzi úlovkom a mrazom, tým lepšie bude hotový výrobok. Najlepšie pre mrazenie rýb vhodné mrazničky rýchle zmrazenie, je ideálne, ak je teplota v ňom -18 stupňov.

Mraziace kúsky štiky

Ak hosteska plánuje variť plnené ryby, potom musíte odstrániť jej kožu, tzv. K tomu, neponáhľajte a znížiť štiku v bruchu, čreva, môžete odrezať plutvy, vykonať rez \ tokolo hlavy a jemne vyberte pokožku. Predtým stačí len veľmi starostlivo vyčistiť váhy, aby nedošlo k poškodeniu jemnej kože. Keď sa oddelí „skladovanie“, jemne odstráňte štrk z vnútorností, odstráňte kosti a mäso nakrájajte na mlynček na mäso. Potom musia byť pančuchy úhľadne zložené a rybie mleté ​​mäso by malo byť zabalené v dávkach alebo plastových vreckách.

Zmrazenie celej šťuky

Veľmi chutné môže byť varená šťuka, pečená celá. Zmraziť ryby pre takéto jedlo je pravdepodobne najjednoduchšie. Po prvé, my vyčistíme kostru z váhy, odrežeme plutvy, črevá, dôkladne umyjeme, vložíme do vrecka a do mrazničky. Je lepšie neodrezať hlavu, v tejto forme vyzerá pekná štika oveľa veľkolepejšia.

Mraziaca šťuka vo forme steakov

Je možné pripraviť šťuku veľmi starostlivo a krásne na vyprážanie alebo pečenie vo forme steakov. Ryby čistíme a odierame ako v predchádzajúcom prípade, iba hlava je odrezaná. Ďalej sme štiepku štiky jatočných tiel na časti požadovanej hrúbky, opatrne zložiť do vhodnej nádoby alebo vrecka a poslať ho do mrazničky na skladovanie. Nemusíte hádzať hlavu, môžete ju tiež zmraziť a neskôr pripraviť veľkú rybiu polievku alebo aspiku.

Ako sa zmraziť šťuku na zimu je možné vidieť na videu