Aké zemiakové obilniny sa vyrábajú a ako ich vyrábať ručne - starý recept na zber zemiakov na zimu.

Nikdy ste sa nezaoberali otázkou, čo robí obilniny. A zemiaky? V tomto recepte vám poviem, ako sa obilniny vyrábajú zo zemiakov: biela a žltá. Nemôžete si ich kúpiť v obchode alebo na trhu, pretože Dnes to jednoducho nie je k dispozícii. Ale potom z tohto starého receptu sa môžete naučiť, ako si vyrobiť obilniny vlastnými rukami doma od obyčajných zemiakov.

Zloženie: škrob, vajcia

Naši predkovia zbierali na jeseň škrob (zemiakovú múku) a zemiakové krupice po tom, čo už zberali zemiaky. To sa uskutočnilo v plodnom roku, najmä z malých alebo poškodených v procese kopania zemiakov. Okrem toho, na jeseň sú zemiaky mealy, čo znamená, že sa získa viac škrobu.

Ako vyrábať zemiakové obilniny.

Najprv potrebujeme škrob, môžeme ho kúpiť alebo môžeme si to urobiť sami.

Do škrobu pridávame len bielkoviny z vajec a miesime veľmi husté cesto.

Potom brúsime cez vzácne sito a rozptýlime ho v tenkej vrstve na rovný povrch.

Vysušte v teplej rúre, môžete rúru, sledovať teplotu - nemala by prekročiť 40 ° C. Ak je vyššia, má záď šancu premeniť sa na pastu.

Brúsime sušené kamienky našimi rukami tak, aby boli ešte menšie. Ale to sa nedá urobiť. Biele zemiakové krupice pripravené!

A ak chceme variť žlté zemiakové krupice, potom je technológia podobná vyššie uvedeným, iba v tomto prípade berieme len žĺtky.

K tomustaré polotovary zemiakov nezvyčajných obilnín skončia. Nalejte ich do čistých skrutkovacích nádob, pevne zatvorte viečka.

Takéto chutné domáce zemiakové zrná sa hodia kedykoľvek počas roka, najmä v zime. Pridajte ju na konci varenia polievky namiesto bežných obilnín alebo cestovín, alebo varte oddelene, ako prílohu.